20 de lucruri mai putin cunoscute despre Till Lindemann (Rammstein)

7.857 vizualizări

Till Lindemann este un adevarat monstru sacru al muzicii rock.

Solistul Rammstein s-a remarcat de la inceput prin curajul cu care a dezvoltat o estetica paradoxala a creativitatii violente, traumatizante.

Glasul sau adanc, versurile intunecate, aparitiile scenice care i-au adus acuzatii de extremism, toate contribuie la crearea unui personaj care pare mai mare ca viata insasi.

Cu toate acestea, ce se ascunde in spatele fatadei de rockstar fioros a lui Till? Sa aflam din aceasta lista cu 20 de lucruri mai putin cunoscute despre vocalistul trupei Rammstein.

1. Cand era adolescent, era foarte materialist si isi dorea sa fie extrem de bogat. Till voia sa aiba masini de lux, gadget-uri, haine si multe altele. Cand a ajuns un muzician prosper, si-a dat seama ca, de fapt, aceasta mentalitate nu face altceva decat sa te transforme in sclavul obiectelor si „sa te faca sa te comporti ca un idiot descreierat”.

2. A scris prima poezie la varsta de 9 ani. Aceasta se numea „Spargatorul de nuci”.

3. Tatal lui Till, Werner Lindemann era poet si i-a dat lui Till foarte multe carti, pe care muzicianul le-a citit. Mama artistului este jurnalista si scriitoare.

4. La varsta de 15 ani, Till facea parte din Echipa Nationala de Inot a Germaniei si se afla la Campionatele Europene impreuna cu aceasta, in Italia. El a parasit hotelul pentru a-si cumpara…reviste porno si a fost prins.

5. Parintii sai il descriu ca pe un om tandru, care iubeste natura, pacea si animalele si care a facut totul pentru familia sa.

Till Lindemann bec

6. Till este foarte iscusit iar Werner, tatal sau, a declarat ca nu exista niciun obiect pe care el sa nu-l poata repara. De alta, a reparat singur un scooter caruia nimeni nu ii mai dadea vreo sansa. Toate aceste informatii pot fi citite in memoriile lui Werner.

7. Till a declarat ca i-a fost foarte greu sa fie acceptat si ca trebuia sa isi castige respectul batandu-i pe cei mai mari decat el.

8. Solistul a spus intr-un interviu cu revista Playboy ca nu a crezut niciodata ca va ajunge la varsta de 50 de ani si ca, uneori, chiar si-a dorit sa moara.

9. Exista un contrast foarte mare intre povestile spuse de parintii lui Till despre el – atat mama cat si tatal sau au lasat memorii scrise despre artist – si comportamentul autodistructiv al acestuia, evident in excesele lui, precum si in natura intunecata a artei sale. Acest lucru i-a facut pe fani sa speculeze ca poate Till a fost abuzat in adolescenta timpurie, la Scoala Sportiva unde era plecat sa studieze, departe de familie.

10. Prima formatie a lui Lindemann s-a numit First Arsch. Aceasta canta punk si chiar a inregistrat un album, numit „Saddle Up”.

11. Piesa pe care adora sa o cante live este „Buck Dich”. A declarat ca nu are studii muzicale si ca nu se pricepe la instrumente.

Till

12. A declarat ca Rammstein a pornit din dorinta da a atrage atentia formatiilor din Germania de Est care sunau toate ca niste trupe folk americane.

13. A spus despre Marilyn Manson ca este blestemat pentru ca, in loc sa devina un om obisnuit dupa concerte, traieste cu impresia ca este mereu un rockstar.

14. A incetat sa mai fumeze si sa mai bea excesiv dupa ce nu a reusit sa urce scarile unui studio din Stockholm.

„Eram atat de plin de alcool, tigari si cocaina incat nu avea sa fie bine daca mai continuam in acel ritm”, a spus Till.

15. Poate scrie versurile pieselor doar daca in jurul lui este liniste absoluta si daca are in fata un peisaj pasnic.

16. A spus ca toate femeile din viata lui l-au parasit dar ca le-a inteles, deoarece nu este facut sa fie monogam. A declarat ca sufera de infidelitate cronica. Cu toate acestea, are o relatie de cativa ani cu modelul german Sophia Thomalla.

Sophia tomalla

                                                                                        (Sophia Thomalla)

17. Nu vede Rammstein ca pe o forma de arta, neaparat, ci, mai mult, ca pe ceva ce tine de entertainment.

18. Este autorul unui volum de poezii in germana, intitulat „Messer”.

19. Are o sora cu 6 ani mai mica decat el, pe nume Saskia.

20. Nu crede ca Rammstein va avea parcursul formatiei Rolling Stones si isi doreste sa se retraga atunci cand trupa nu va mai fi in forma.

                                  Citeste si:


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*