5 filme horror cu coloane sonore rock

228 vizualizări

Se apropie Halloween-ul asa ca webzine-ul Metal Injection a ales 5 filme horror imbunatatite cu ajutorul coloanelor sonore metal.

Vi le prezentam si voua pentru ca nu strica niciodata sa ne imbogatim cultura cinematografica.

Veti gasi atat productii clasice cat si filme mai noi.

„The Night of the Demons” din 2009 are pe coloana sonora piesa „Black No. 1” a formatiei cult Type 0 Negative. Aceasta incepe intr-o scena cheie a filmului, cand o femeie demonizata seduce o tanara la un chef. Asa ceva…

„Cosmar pe Strada Ulmilor” lansat in anii 80 il are ca protagonist, printre altii, pe frumuselul Johnny Depp care, din pacate, o cam „mierleste” de mana nesuferitului Freddy Krueger, frizerul monstruos ucigas care ii bantuie pe oameni in somn. Pe coloana sonora a acestui film se gaseste piesa „Dream Warriors” a celor de la Dokken, devenita hit dupa aparitia filmului.

Oribilele productii „Saw” sunt „infrumusetate” sonic de creatiile lui Charlie Clouser, fost membru NIN si compozitor, producator, tehnician intr-ale rockului. Muzicianul este cunoscut pentru munca sa cu nume mari ca Rammstein, Marilyn Manson sau Rob Zombie si a contribuit la „Saw” cu piesele de pe coloana sonora.

Oricine savureaza un film cu vampiri, sa fim seriosi. Cu atat mai mult cu cat in rolul principal este nimeni altul decat Stuart Townsend, fostul iubit al lui Charlize Theron. Este vorba despre productia din 2002 intitulata „Queen of the Damned”, o adaptare cinematografica a unui roman semnat de Anne Rice. Povestea este cea a unui vampir rocker care devine cel mai mare star al anilor 2000 dintr-un fel de razbunare impotriva celui care l-a transformat in monstru fara voia lui. De coloana sonora s-a ocupat Jonathan Davis de la Korn, care a inclus pe aceasta si cantece ale unor trupe ca Static-X, Disturbed si Marilyn Manson.

„Excision” este un horror psihologic lansat in 2012 si are pe coloana sonora piesa „Closer” a celor de la NIN. In film este vorba despre o tanara cu un fetis pentru interventii chirurgicale, eviscerari si alte proceduri agresive pe care le amesteca in fantezia ei bolnava cu practici sexuale ciudate.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*