The 69 Eyes, prima formatie confirmata pentru Maximum Rock Festival 2013

105 vizualizări
MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2013 cu o editie INDOOR ce se va desfasura in perioada 25-26 octombrie 2013, in Turbohalle din Bucuresti.

In cele doua zile de festival vor urca pe scena atat formatii straine, cat si formatii autohtone.

Pe langa concerte, evenimentul va gazdui si alte activitati adiacente, dar si un mare targ de produse rock, unde cei prezenti isi vor putea achizitiona de la tricouri la reviste si alte accesorii rock.

 
Pretul biletelor si al abonamentelor vor fi anuntate in scurt timp.
 
 
Prima formatie confirmata pentru MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2013 este THE 69 EYES. Formatia va canta pentru prima data in Romania, in data de 26 octombrie 2013.

 
 
 
Romantismul intunecat al Nordului indepartat s-a intalnit cu virilitatea rock’n’roll-ului de inalta clasa si impreuna au dat nastere uneia dintre cele mai fascinante formatii contemporane: THE 69 EYES.

Porecliti „Vampirii din Helsinki”, trupetii au reusit sa creeze un concept muzical inedit, care isi trage seva din miscarea gotica, ai carei exponenti principali sunt grupuri ca The Cure, Sisters of Mercy, The Cult si The Mission. La antipod, se afla referintele luate din artisti ca Elvis Presely, Billy Idol sau The Doors.

Astfel, The 69 Eyes, originari din Finlanda, au scos in lume un „monstru” cu adevarat inedit numit „Goth’n’roll”. Intemeiata in 1989 in Helsinki, de catre Jyrki 69 (voce), Archzie, Timo-Timo, Lotto si Bazie, trupa se va remarca rapid si va castiga aprecierea criticilor si a fanilor, care, la inceput, i-au comparat cu Smack si Hanoi Rocks – doua formatii cruciale pentru istoria rockului finlandez.

In 1992, tobosarul Lotto a fost inlocuit de carismaticul baterist Jussi 69, iar, de atunci, trupa a ramas in aceeasi formula.

Fiecare dintre lansarile trupei a reusit sa ocupe pozitii fruntase atat in topurile internationale, cat si in topurile finlandeze. De alta, toate albumele formatiei au obtinut fie discul de platina, fie cel de aur, performanta cu adevarat notabila pentru orice grup rock.

In total, formatia a lansat 10 albume de studio, 5 materiale live/ albume-compilatie si 9 viniluri. In 2012 apare „X”, discul cu numarul 10 al finlandezilor, considerat unul dintre cele mai bune albume de pana acum ale rockerilor. Pe acest material apare si o colaborare inedita cu Kat Von D, celebra artista tatuatoare, care face un duet cu Jyrki 69.

Formatia este foarte ocupata cu turneul pentru promovarea materialului. Cu toate acestea, „Vampirii din Helsinki” si-au facut timp pentru a vizita locul de obarsie al tatucului lui, Dracula, asa ca vor oferi un show deosebit in Romania, in cadrul MAXIMUM ROCK FESTIVAL.

 

 


Line-up:
Archzie (Arto Väinö Ensio Ojajärvi) – bas, backing vocals
Bazie (Pasi Moilanen) – chitara, backing vocals
Jussi 69 (Jussi Heikki Tapio Vuori) – tobe
Jyrki 69 (Jyrki Pekka Emil Linnankivi) – voce
Timo-Timo (Timo Tapio Pitkänen) – chitara

Discografie:

Albume de studio:
Bump ‘n’ Grind (1992)
Savage Garden (1995)
Wrap Your Troubles in Dreams (1997)
Wasting the Dawn (1999)
Blessed Be (2000)
Paris Kills (2002)
Devils (2004)
Angels (2007)
Back in Blood (2009)
X (2012)

Albume live si compilatii:
Motor City Resurrection (1994)
Framed in Blood – The Very Blessed of the 69 Eyes (2003)
Angels/Devils (2007)
The 69 Eyes: Hollywood Kills (2008)
Goth N’ Roll (2008)

Viniluri:
„Sugarman” (1990)
„Barbarella” (1991)
„Juicy Lucy” (1991)
„High Times, Low Life” (1993)
„Never Too Loud!” (1994)
„Deuce AKA Suck My Mike!” (1994)
„Supershow” (Split with Backyard Babies) (1996)
„Gothic Girl” (red vinyl) (2007)
„Wrap Your Troubles in Dreams” (red vinyl) (2007)

 
Organizatori: Promusic Events & Xlab Solutions
Eveniment recomandat de:
Maximum Rock

Producator: Nelu Brindusan


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*