Alternosfera lanseaza „Virgula” intr-un turnaul national. Afla toate amanuntele

174 vizualizări
„Virgula” reprezinta prima parte dintr-un triptic conceptual al formatiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” si „14”.
 
Chintesenta tripticului ePIsodia graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice PI (π). Invaluita in trecut de misticism, constanta π, datorita relatiei sale cu natura cercului, este inseparabila de sfera si univers. Conceptul ePIsodia isi propune sa devina inseparabil de Alternosfera si universul sau: publicul.
 
Virgula reprezinta miezul tripticului ePIsodia, titlul pe care il poarta al 3-lea album cu 14 piese: 3,14. Virgula separa si uneste in acelasi timp intregul de fractionar, rationalul de irational, realitatea de vis, sentimentele distincte si episoadele discrete de sirul continuu al vietii, sir plasat in labirintul Marcel Bostan: voce, clape; Marin Nicoara: chitara, clape; Sergiu Aladin: chitara, clape; Vicosh: bass; Anatol Pugaci: tobe; Alternosfera – Sfera – Cerc – π – 3,14 – al 3-lea album – Virgula – 14 piese – piesa a 3 de pe album e Virgula si are 3:14.
 
 
Albumul „Virgula” va fi promovat in perioada octombrie-noiembrie 2012 iar turneul din Romania cuprinde pana in prezent orase precum Bucuresti, Buzau, Cluj, Timisoara, Brasov, Galati, Suceava, Bacau, Constanta si Iasi.
Primul concert va avea loc vineri, 5 octombrie, la Bucuresti in Clubul FABRICA (strada 11 iunie nr. 50).
 
Programul turneului este urmatorul:
Vineri, 5 octombrie – Bucuresti, Club Fabrica
Sambata, 6 octombrie – Buzau, Cafeneaua Artistilor
Vineri, 12 octombrie – Cluj, Flying Circus
Sambata, 13 octombrie – Timisoara, Daos Club
Vineri, 2 noiembrie – Brasov, Rockstadt
Sambata, 3 noiembrie – Galati, Zodiar
Vineri, 9 noiembrie – Suceava, Babilon
Sambata, 10 noiembrie – Bacau, Subway
Vineri, 23 noiembrie – Constanta, Goblin
Sambata, 24 noiembrie – Iasi, Underground Pub
 
Alternosfera a fost fondata in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, avand in prezent doar 2 persoane din formula initiala, Marcel si Marin. In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.
 
Primul album „Orasul 511” a fost lansat in mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formatia isi avea sala de repetitie. Albumul include piesa “Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio i televiziune din Romania.
 
Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza „Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica”. Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric in creatia sa, iar in toamna lui 2008, lanseaza EP-ul „Flori din groapa Marianelor”.
 
Cel mai recent single – „Arunca-mi” a fost difuzat in primavara acestui an si a fost No 1. In TopShow Radio Guerrilla timp de mai multe saptamani.
 
Turneul pe care Alterosfera il sustine in Romania este sustinut de catre Radio Guerrilla.
 
Sursa: Comunicat Management Alternosfera


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*