Pasiunile secrete ale muzicienilor

Bruce Dickinson

Vin, fotografie, machete… astrofizică? Bassistul Flea de la Red Hot Chili Peppers e apicultor. Şi nu e singurul muzician cu un hobby neobişnuit. Iată câteva din felurile surprinzătoare în care îşi petrec timpul artiştii.

Jack White – The White Stripes

Tapiţeria. Scaunul din fotografie este creaţia lui. Prima formaţie a lui Jack White se numea The Upholsterers (Tapiţerii), iar, în 2014, două persoane câte au găsit un album rar al lor cusut în tapiţerie.

Charlie Watts – The Rolling Stones Maşinile. O informaţie mai puţin ştiută: versurile piesei „You Can‘t Always Get What You Want” sunt despre încercarea lui Watts de a folosi copii ale albumului „Superheavy” care nu s-au vândut pentru a produce combustibil. El le-a topit şi a adăugat unt, însă, până acum, nu a reuşit.

Brian May – Queen

Astrofizica. La una din petrecerile lui Freddie Mercury, May a vorbit publicului timp de 13 ore despre lucrarea sa, „Trigonometric Parallaxes of Massive Star-Forming Regions”.

Rod Stewart

Machetele de trenuri. Puţini ştiu asta, dar Stewart nu e doar un colecţionar de machete. Percy, personajul din Thomas The Tank Engine, a fost creat datorită faimosului scoţian.

Nick Zinner – Yeah Yeah Yeahs

Fotografia. Deşi are acces la mediul rock‘n’roll, subiectele preferate pentru fotografia lui sunt „(…) mânerele metalice ale uşilor. Mi se par foarte înspăimântătoare”, a spus el.

Alice Cooper

Golful. „No More Mr Nice Guy” se bazează pe o experienţă personală. În golf, handicapul e un sistem de evaluare care favorizează jucătorul mai slab. Unul din adversarii lui Alice Cooper s-a prefăcut că a ratat gaura, pentru a beneficia de acest handicap.

Lemmy – Motörhead

Colecţia de obiecte naziste. Obiectul său preferat din colecţie era o ceaşcă din care Hitler obişnuia să-şi bea ceaiul din hibiscus şi boboci de trandafir.

Maynard James Keenan – TOOL

Vinurile. „Winey Wine”, cramele sale, au apărut pe lista Decanter cu cele mai bune vinuri Chardonnay din 1999. Din 2004, deţine Caduceus Cellars şi produce mai multe tipuri de vin de succes.

Bruce Dickinson – Iron Maiden

Avioanele. În anii 90, Bruce a învăţat să piloteze avioane comerciale. Acum, la 56 de ani, el a cumpărat un Boeing 737, pentru care caută echipaj.

Kirk Hammett – Metallica

Filmele horror. Încă de la 5 ani, Kirk colecţionează măşti, benzi desenate, jucării şi reviste cu tematică horror. Acum, la 52 de ani, colecţia lui conţine unele dintre cele mai rare postere şi obiecte de recuzită de filme horror.

De-a lungul timpului, producţia de vin a fost o mare pasiune a muzicienilor, stârnind o adevărată competiţie între ei. Voi ce aţi vrea să faceţi în timpul liber?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*