Controversa AC/DC – Axl Rose

După cum era de aşteptat, vestea înlocuirii lui Brian Johnson cu Axl Rose i-a dezbinat pe fanii AC/DC. Deocamdată, cei mai vocali sunt cei care se opun mişcării. Unul dintre cele mai vechi site-uri ale trupei, AC/DC Italia, şi-a încheiat activitatea în semn de protest faţă de o trupă pe care administratorii respectivului site „nu o mai recunosc„. Pe prima pagină a apărut astfel inscripţia „AC/DC (1973-2016)„.

Paul Cashmere, redactor la site-ul muzical Noise 11 scrie: „Angus transformă trupa într-un circ. Axl Rose a întinat numele Guns N’Roses prin tot felul de înlocuitori, iar Angus este pe cale să facă acelaşi lucru cu AC/DC. O formaţie e un parteneriat. AC/DC a devenit o corporaţie cu director şi angajaţi.

Ziaristul specializat pe rock Eddie Trunk spune că, în spatele variantei cu problemele de auz ale lui Brian Johnson se ascunde altceva. Johnson, 68 de ani, ar vrea să scadă ritmul concertelor şi turneelor, în timp ce Angus Young doreşte să continue cât mai mult posibil la nivelul actual. Cum astăzi nu se mai fac bani din vânzările de albume, ci doar din turnee, familia Young vede în activitatea live o sursă de venit la care nu vrea să renunţe. Pe de altă parte, cele mai multe surse prezente la concertele de până acum din cadrul turneului „Rock Or Bust” spun că Brian Johnson nu a fost la înălţime. Jesse Fink, autorul biografiei extrem de bine vândute „The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC”, apărută anul trecut, spune că solistul vocal a fost departe de forma ideală, iar concertele au fost mai degrabă un „Angus Young show”. Biograful, care scrie în carte că fraţii Young au fost în multe cazuri destul de lipsiţi de scrupule faţă de propriii colegi, este de părere că AC/DC s-a transformat într-o corporaţie şi că cei care o conduc nu înţeleg ataşamentul fanilor faţă de fiecare membru al trupei, cu atât mai mult faţă de unul care a fost un „locotenent fidel al fraţilor Young” timp de 36 de ani.

Într-o declaraţie oficială dată recent, Brian Johnson sugerează la rândul lui că problemele de auz îi afectează prestaţia live. În acelaşi timp, asigură că poate să înregistreze în continuare şi are de gând să o facă. Dacă va fi vorba despre un album AC/DC sau despre un proiect solo, nimeni nu poate spune. Johnson declară: „Mă simt groaznic că trebuie să-i dezamăgesc pe fanii care au cumpărat bilete la concertele amânate şi care ne-au susţinut constant pe mine şi AC/DC de-a lungul atâtor ani. Nu am cuvinte pentru a-mi exprima recunoştinţa profundă şi mulţumirile din inimă nu doar pentru revărsarea recentă de cuvinte frumoase şi urări de bine adresate mie personal, ci şi pentru anii de susţinere fidelă a AC/DC. Le adresez mulţumiri şi lui Angus şi Cliff pentru susţinerea lor.”
Se pare că, până a alege varianta Axl Rose, Angus i-a audiat pe membrii mai multor formaţii-tribut AC/DC, iar altă variantă luată în calcul a fost solistul vocal Aerosmith, Steven Tyler. În tot acest tumult, Axl Rose pare să fi căzut la mijloc. Solistul Guns N’Roses i-a declarat lui Eddie Trunk încă înainte ca informaţia să devină oficială că pentru el actuala situaţie este o ocazie de a cânta cu una dintre trupele lui favorite din toate timpurile, lucru pe care îl socoteşte o mare bucurie şi o onoare.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*