Cele mai reusite mascote ale formatiilor rock

Pentru a ilustra mai bine continutul discurilor lor, deseori formatiile au apelat la mascote.

Desi in ziua de astazi acestea nu mai sunt atat de in voga cum erau odinioara, mascotele trupelor au facut furori in epoca lor de aur.

Exista si formatii contemporane care au tinut neaparat sa aiba un personaj cu care lumea sa se poata identifica sau care sa dea materialitate conceptelor regasite in muzica lor.

Cu toate acestea, cele mai multe mascote bestiale apartin trupelor legendare. Sa aruncam o privire in recuzita de „creaturi” emblematice gandite de rockeri.

Vic Rattlehead

Vic Rattlehead by BiLLManz

Este vorba despre mascota trupei Megadeth. Vic este un schelet a carui gura a fost sudata si care are o placa metalica peste ochi. Mai mult, Vic are si urechile blocate. Se pare ca este vorba despre reprezentarea vizuala a conceptului de ignoranta totala in ceea ce priveste raul.

Snaggletooth

Snaggletooth

Say hello to Snaggletooth, mascota trupei Motorhead. Avem de-a face cu un cap care a fost separat de trupul sau si care afiseaza niste colti de felina. Personajul antropomorf are ceva foarte terifiant si a aparut pana acum pe aproape toate copertele de disc semnate Motorhead.

Fat Man

FatMan

Mascota trupei Bad Manners era o parodie a omuletului „Michelin”, doar ca afisa o doza de rautate care facea cinste stilului de ska rock abordat de grupul britanic.

Violent Mind

ViolentMindKreator

Mascota Kreator a aparut pentru prima data pe coperta discului „Coma Of Souls”, lansat in 1990 si a revenit 11 ani mai tarziu pe „Violent Revolution”, informeaza Loudwire. Violent Mind este o combinatie intre un vampir si un demon iar in creierul sau, desfacut larg, se pot vedea tot felul de atrocitati inspirate de operele pictorului Bosch.

Not Man

Not-Man

Este o mascota neobisnuita care nu apare pe copertele discurilor Anthrax, dar poate fi vazuta pe tricouri si pe diverse alte accesorii din merchandise. Not Man si-a conturat o identitate specifica si a devenit preferatul fanilor trupei de metal.

Hector

HectorHammerfall

Cavalerul Negru al celor de la Hammerfall a fost vazut prima data pe discul „Glory To The Brave” al trupei suedeze iar de atunci a ramas mascota acesteia. Pe numele sau Hector, cavalerul este cunoscut de toata comunitatea metal.

Fiend Skull

FiendSkull

FS al celor de la Misfits si-a facut debutul in 1979, odata cu single-ul „Horror Business”. Trupa nu s-a mai putut dezice de Fiend Skull si s-a ales cu o mascota inspirata de serialul „The Crimson Ghost”.

Deathbat

Deathbat

Avenged Sevenfold si-a ales o mascota pe masura aspiratiilor lor de a readuce in atentia publicului un gen mai desuet de metal. Este vorba despre Deathbat, o combinatie intre un craniu fioros si o pereche de aripi de liliac.

The Guy

TheGuysDis

„Tipul” celor de la Disturbed apare pe doua discuri ale trupei – „Ten Thousand Fists” si „Indestructible”. Este hidos, coplesitor si ciudat – exact asa cum trebuie sa fie o mascota rock de impact!

Jesterhead

Jesterhead

Suedezii de la In Flames il au pe Jesterhead, care a fost creat de solistul Anders Friden si de catre fostul chitarist Niklas Sundin. El apare in fiecare artwork, intr-o forma sau alta.

Skull

SkullGrateful

Skull al celor de la Grateful Dead a fost realizat de Bob Thomas, informeaza Gigwise. Odata cu discul „Steal Your Face”, el a devenit proprietatea istoriei rock si este una dintre cele mai faimoase mascote din lume.

Ursul

RadioheadBear

Este vorba despre Ursul celor de la Radiohead, mascota trupei si emblema numeroaselor generatii de indie-kids care savureaza muzica grozava a renumitei formatii. The Bear a fost creat de Stanley Donwood.

Jack O Lantern

JackOLanternHell

Cine nu il stie pe soldatul cu cap de dovleac al celor de la Helloween? Mascota trupei a fost creata de dragul amuzamentului si dezvaluie o latura mai comica a celebrei formatii germane.

Eddie The Head

Eddie the Head

Nu exista articol despre mascote rock fara mentionarea legendarului Eddie The Head a celor de la Iron Maiden. Eddie este cand schelet, cand mumie, cand zombie, cand demon, dar isi pastreaza trasaturile caracteristice: ochii fiorosi si zambetul naucitor.

Chaly

ChalyOverkill

Scheletul cu coarne si aripi de liliac al celor de la Overkill a aparut pe copertele discurilor trupei in diferite ipostaze – de ucigas, de puscarias, de victima a unei executii si multe altele. Cu toate acestea, el supravietuieste mereu, evident.

Roy

RoyChildren

Children of Bodom, alaturi de Avenged Sevenfold, este una dintre putinele trupe contemporane care a simtit nevoia sa isi creeze o mascota. Astfel s-a nascut Roy, figura Seceratorului, pe scurt, a Mortii cu Coasa. Foarte simpatic!

Murray

RoyRonnie

Iata o mascota care nu are figura traditionalului craniu. Este vorba despre un demon numit Muralsee, ultimul ramas dintre Malacovieni si avand venerabila varsta de cateva trilioane de ani. Se pare ca el si Dio povesteau tot felul de lucruri, ceea ce il inspira pe Ronnie sa creeze artwork-ul materialelor trupei sale. People, this is Murray. Hello Murray!

Crystar

CrystarDanzig

Mascota lui Danzig este un craniu cu dinti fiorosi si cu doua seturi de coarne, ceea ce ne face sa ne gandim automat la ramasitele „lumesti” ale unui demon. Acesta a fost personajul principal al unei serii deloc populare de benzi ilustrate si a fost adoptat de Danzig, care l-a facut faimos.

Harlequin

Harlequin

Lacrimosa are una dintre cele mai melancolice mascote gandite vreodata. Este vorba despre figura trista a alrechinului, care apare pe foarte multe albume ale trupei.

Set Abominae

SetAbominae

Formatia americana de metal Iced Earth il are pe Set Abominae, care este o combinatie intre o figura maniheista si una cu citire din Nietzsche. Set reprezinta o forta devastatoare dar, in acelasi timp, binefacatoare.

Rusty

Desant---Joc-de-noroc

Nici formatiile autohtone nu duc lipsa de mascote. Desant, de exemplu, il are pe Rusty, figura magicianului malefic. Rusty si-a primit numele de la fani in cadrul unui concurs organizat de trupa.

Ce alte mascote de formatii cunosti?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*