Blue Night Shadow: „Vrem să câștigăm GBOB 2016! (Interviu)

970 vizualizări

Când se lasă seara peste București, apare Blue Night Shadow!

Doar câteva zile ne mai despart de Finala Națională  GBOB 2016, motiv pentru care i-am luat rapid la câteva întrebări pe membrii trupei BLUE NIGHT SHADOW, care se află printre finaliștii acestei ediții de pe 10 decembrie din Kruhnen Musik Halle, Brașov.

Înarmați cu gânduri optimiste și multă încredere în forțele proprii, cei trei ne-au răspuns la câteva curiozități într-un interviu scurt și la obiect, pe care îl puteți citi mai jos.

 

blue-night-shadoe-banner

 

Salutare! De trei ani încântați publicul bucureștean (și nu numai) cu muzica voastră. Privind în urmă, cum a fost acest drum parcurs?

Noi cântăm de mai mult timp, dar dacă îi încântam de trei ani e bine și așa. 🙂 Parcursul este și va fi mereu o aventură.

Ce v-a determinat să fondați această trupă și care este mesajul general pe care încercați să-l transmiteți prin muzica voastră?

Dacă urmează și întrebarea „de unde numele trupei” începem să ne simțim artiști. Păi ne place muzica bună, suntem tineri și vrem gagici multe, avem și oleacă de talent. Cum să nu-ți faci trupă?

Cu fiecare concert în parte fiecare trupă dezvoltă o anumită relație cu publicul său. Cum se simte interacțiunea dintre voi și cei care vă ascultă muzica?

Dacă ai urcat pe scenă știi că în 90% din cazuri nu vezi nimic. Relația e…e o proiecție a noastră asupra lor. La final aplaudă și strigă, asta înseamnă că le place. În online e ok, se pare că lumea este destul de activă, însă ne gândim că ar trebui să începem să renunțăm ușor – ușor la online.

Dintre trupele românești alături de care ați împărțit scena până acum, există vreuna cu care aveți o legătură mai apropiată sau pe care o admirați mai mult?

Nope. Adică ne tot nimerim pe aceeași scenă cu Kryptonite Sparks. Ne place muzica lor, dar nu ieșim la bere.

Blue Night Shadow este una din puținele trupe de blues rock din România. Ați simțit vreodată că este greu să promovați acest gen de muzică?

De dramele astea am trecut de ceva vreme. Băi, dacă muzica e mișto o să o asculte și Florin Salam, oriunde ar fi el acum :))).

Credeți că țara de proveniență (în caz nostru, România) influențează evoluția unei trupe pe scena muzicală (ținând cont că tot ce ține de subgenurile rockului nu este apreciant la nivelul care trebuie)?

Repet, hai să devenim pozitivi și să facem noi muzica șmecheră astfel încât să nu îi poată rezistă nimeni! Că e România, că oamenii ascultă păcănele…a cui e vina? Dacă pacanelele sună mișto? Toată treabă asta cu rock dus în underground este doar pentru că rock-ul vrea underground, iar publicul îi face pe plac și îl ține acolo. Stop bitching about it and do something! Vorbim cu cei care se plâng. 🙂

 Și mai departe? Ceva planuri pentru perioada următoare?

Da. Vrem să câștigăm GBOB 2016. Mai departe…să ne bucurăm de ce aduce câștigarea GBOB. Serios.

Cum vă pregătiți pentru Finala națională GBOB România 2016 în 10 decembrie din  Brașov? Aveți emoții?

Fără emoții! Suntem ner[bdători, atât :).

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*