byron/ 17.07.2014, J’ai Bistrot, Bucuresti

178 vizualizări

In ciuda faptului ca vara lui 2014 nu pare sa fie impacata cu identitatea sa „sezoniera”, prefacandu-se ca este cand o primavara capricioasa, cand o toamna torida si maimutarindu-se in fata noastra, a publicului ei, ne bucuram ca, totusi, muzicienii mai ies la terase pentru a canta, fie si persiflati pe ascuns de fostul nostru anotimp preferat.

Formatia byron a sustinut ieri, 17 iulie, un concert relaxat si plin de candoare intr-un J’ai Bistrot plin ochi de toate categoriile posibile de public, de la tineri de 20, 30 de ani, la oameni aflati in plina maturitate si chiar si copilasi.

Insotiti de instrumentele lor acustice si de un feeling ce nu poate fi numit decat „lejer”, trupetii au incropit un show care, in ciuda protestelor verii suparate, a mai sters din norii de pe cer si din oboseala specifica nu-chiar-sfarsitului de saptamana.

Cantarea a inceput cu melodia „Perfect”, care a fost urmata de „Losing Control”, „De dimineata” si melancolica balada „Masa pentru doi”, care il evoca perfect pe nimeni altul decat pe Mircea Eliade care, in romanul sau „Nunta in cer”, spunea o poveste asemanatoare cu aceea din melodie.

S-au mai auzit „Lunatici”, „Annoying Detail”, „Dupa soare”, dar si „1000 de chipuri” sau „N-o sa se intample azi”. Prin al sau glas versatil, Dan Byron urzeste reale istorisiri sonice, dovedind ca nu este doar cantaret, ci si story-teller, „narator”, acest lucru fiind si mai evident in prestatiile acustice.

„Songul Puscariasului”, „Marioneta”, „Grace”, „Linie de creta”, „Cu capul in nori” si „Peaceful Mind” au mai rasunat in aerul incarcat si fierbinte, alaturi de un bis format din „Melancolic”, „Blow Up My Tears” si „The Alchemist”.

Nu a lipsit si momentul hazliu al serii. Dupa ce lui Dan i-a fost inmanat un flyer care promova un protest pasnic impotriva „cimentizarii” excesive a Bucurestiului, protest materializat printr-un mars, muzicianul a tinut sa-i invite pe toti „concertistii” la eveniment, specificand ca el, insa, nu va merge.

Toata lumea a ras, incatata de umorul subtil al solistului, care, dupa ce a terminat show-ul, a chemat publicul la o bere.

Atmosfera de comunitate artistica rupta de realitatea urbana si izolata intr-un loc care are elemente in comun cu marea dar si cu un spatiu mai „domestic” – poate o curte a bunicii, la tara – este specifica locaului J’ai Bistrot si a contribuit din plin la sentimentul de refugiu oferit de muzica formatiei byron.

Asteptam cu nerabdare si urmatoarele concerte! Urmariti mai jos noul videoclip al trupei.  

Dupa „Melancolic” si „Masa pentru doi”, „Dupa soare” este a treia piesa extrasa de pe albumul Melancolic ce contine muzica special compusa de catre byron pentru serialul original HBO „Ramai cu mine”. Videoclipul piesei este montat si editat de catre basistul si artistul vizual Laszlo Demeter si ia forma unui jurnal de calatorie in India – formatia participand in luna ianuarie la festivalul Saarang 2014 din Chennai, statul Tamil Nadu.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*