Concluzia Look TV: „Rockerii sunt niste satanisti drogati si nespalati”

516 vizualizări

Este cunoscut faptul ca in Romania, orice element cultural – sau existential – alternativ este stigmatizat. Pe cand in alte tari care au o viziune elevata asupra artei si a societatii, muzica grea nu numai ca nu este privita cu scepticism, ci este chiar imbratisata de mainstream, pe plaiurile mioritice, rockul si metalul se confrunta cu aceleasi prejudecati expirate ca acum cateva decade bune.

O dovedeste un reportaj tendentios realizat de Look TV. Se pare ca, in goana lor dupa tapi ispasitori si simboluri ale decadentei culturale, romanii au gasit victima perfecta: rockul, un gen muzica substantial, care are foarte multe de spus dar care este deseori redus la tacere tocmai din cauza ideilor preconcepute.

Oricum, rockerii le „multumesc” reporterilor de la aceasta televiziune pentru faptul ca au descoperit o masina a timpului – chiar si ideatica – prin care se pot „teleporta” in anii 70, pentru a recicla de acolo tiribombe & balmajeli de sorginte comunista.

Dupa cum poate fi vazut in materialul de mai sus, reporterii au ales intentionat oameni care fie nu au cultura (cateva exceptii exista, desigur), fie nu sunt cunoscatori ai scenei muzicale contemporane (babute, mosi, tineri fara educatie), pentru a realiza un material „tare”, menit sa stranga vizualizari si sa nu exprime nimic.

Toate acestea au fost dublate de lipsa de profesionalism a reporterului, care a „suflat” de multe ori raspunsul la intrebare, sugerandu-l deja din textul interogatiei. Si acum stam si ne intrebam. Oare care este rostul acestui video, care nu este nici informativ, nici interactiv, nici profesionist din punct de vedere jurnalistic? Acela de a discredita o miscare culturala care si asa are de luptat cu lipsa unei infrastructuri industriale capabile sa o sustina?

Mai mult, daca ar fi sa aruncam o privire in cluburile de noapte frecventate de „lumea buna”, am descoperi cantitati mult mai mari de droguri, alcool si alte substante interzise sau neinterzise. O arata numarul urias de infractori arestati tocmai in aceste locatii.

Din pacate, Romania mai are foarte multe schimbari de facut la nivelul mentalitatii. Acelasi fond retrograd care declanseaza reactii negative si de-a dreptul imbecile la intrarea in contact cu niste stiluri de viata alternative este responsabil si pentru discriminarea rockului.

Si totusi…mai vorbim despre metalisti vazuti ca fiind nespalati, satanisti si drogati in sec. XXI, intr-o tara europeana? O concluzie intr-un singur cuvant: halucinant.

Raspunsul nostru este unul cat se poate de simplu si muzical:


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*