Crossing Eternity – un spirit tânăr într-o poveste eternă, o veche prietenie sub un nume nou –

Crossing Eternity
Crossing Eternity
1.586 vizualizări

Comunicat de presă

Avem nevoie de studii și sacrificii pentru a realiza că există magie în lumea noastră sau e suficient să primim cu mintea și sufletul deschise tot ceea ce ne luminează? Să ținem cont de limitele impuse de cotidian sau să ne ascultăm mai încrezători interiorul? Exemplele încurajatoare din muzică nu încetează să apară.

CROSSING ETERNITY s-a născut din pasiune și din dorința de a face pași înainte, din prietenia fără granițe pe care arta ne poate ajuta să o realizăm, într-un moment în care acest lucru trebuia să se întâmple. Grupul româno-suedez și-a început activitatea în 2017 cu intenția de a crea un repertoriu original, solid, înregistrând primul album, „The Rising World”, cu un sound organic, cu o estetică definită, printr-o producție care a evitat cosmetizarea exagerată. Manu Savu și-a ocupat propriul studio cu idei și resurse pentru un grup nou, care să aibă ceva de spus pe scena europeană. Odată pornit la drum, proiectul și-a adăugat tot ce avea nevoie pentru a ieși în lume proaspăt, vibrant și dornic de a se arăta iubitorilor de autentic.

„Am scris muzica acestui album ca pe o călătorie introspectivă, ca pe o confesiune, o căutare aprofundată a sufletului, dus-întors, o conexiune cu lumea aproape nevăzută a metaforelor și a simbolurilor, parte esențială a existenței noastre. Acest album este un continuu act de onestitate, o declarație muzicală despre ce putem și ce nu putem vedea, o poveste dintre lumea tangibilă și cea magică. A fost o abordare detașată de orice aspect mercantil, admirabil sprijinită de colegii de grup. Am redus tehnicitatea excesivă pentru a obține un sound mai direct.”, a declarat Manu Savu, chitaristul și compozitorul trupei.

Înregistrarea acestui album a însemnat pentru mine cea mai complexă provocare de până acum. A readus spiritul perioadei în care eu și Manu cântam într-o trupă rock, cu toate glumele și toată energia aceea incomparabilă. Efortul de studio mi-a activat ambitusul, scoțând din mine tehnici și moduri de expresie pe care nu credeam a le mai folosi vreodată. Acest album e o realizare importantă, cea mai bună a noastră, într-o vreme când credeam mai puțin în magie. Abia aștept să cântăm.”, spune Berti Barbera, solistul vocal al formației.

A fi în trupă cu acești băieți e mare lucru pentru mine. Abia aștept să ieșim, să cânt aceste piese publicului alături de acești muzicieni fantastici”, a zis bateristul Uffe Tillman, partea suedeză a grupului.

Albumul „Rising World” îmbină elemente de metal cu atmosfera vibrantă și bogată melodic amintind de anii ’70. Repertoriul constă în treisprezece piese masive, variate ca stil și compoziție, personalizate de voce și de tonurile chitarelor. Textele sunt concepute ca o extensie a experienței muzicale, povești cu conotație spirituală, cu conținut poetic și personaje mitice. Natura umană și dinamica interacțiunilor dintre oameni reprezintă un alt subiect abordat.

Dacă trupa este nouă, membrii formației sunt muzicieni profesioniști cu o experiență de 25-30 de ani, perioadă ce le-a conferit oportunitatea de a aborda genuri – subgenuri de rock/metal/progresiv, dar si fussion, jazz, blues, experiență atat de studio cât mai ales de concert, în special la nivel național.

De-a lungul carierei lor membrii trupei au avut ocazia să colaboreze sau să cânte ca „open act” în România, dar nu numai, pentru formații ca Ten Years After, Uriah Heep, Scorpions, Larry Coryell, Blood, Sweat & Tears etc.

Obiectivul principal al noului grup este ca de această dată să-și creeze cât mai multe oportunități de a cânta în toată lumea și de a face muzica sa cât mai cunoscută și apreciată în cât mai multe țări.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*