Dr. Kevin Morin: „Rockul te ajuta sa invingi depresia”

532 vizualizări

Un medic neuropsihiatru din S.U.A. a descoperit motivul pentru care muzica rock este atat de eficienta in alinarea suferintelor de ordin emotional.

Potrivit Psychologies.com, Dr. Kevin Morin a facut un studiu care a implicat 150 de pacienti dintre care mai mult de jumatate erau fani rock/metal. Acestia au completat chestionare si au facut investigatii de tip RMN. 

In experienta mea de neuropsihiatru, am avut numerosi pacienti care mi-au marturisit ca si-au tratat depresia cu ajutorul muzicii rock sau a metalului. Am vrut sa investighez care este motivul pentru care asa de multa lume alege rockul ca terapie”, a declarat Kevin Morin.

Dr. Morin nu este doar medic, ci si muzician, avand el insusi o formatie de metal numita Killinger.

Nu am reusit sa determinam o activitate diferita a creierului pe rock, spre deosebire de alte genuri muzicale. Am ajuns la concluzia ca este vorba, de fapt, despre spiritul de comunitate„, a continuat Morin.

Medicul crede ca, spre deosebire de fanii altor genuri, rockerii/metalistii formeaza o comunitate mai stransa, care le ofera persoanelor impresia ca apartin intr-un anumit loc.

Rockerii si metalistii sunt mai uniti si ii recunosti dupa ‘uniforma’ pe care o poarta – imbracaminte neagra, tatuaje, piercing-uri, etc. Evident ca poti sa nu abordezi acest stil si tot sa asculti muzica, dar ideea este ca beneficiile terapeutice ale rockului ar putea veni din aceasta senzatie de apartinere la o societate. Mai mult, la concertele rock/metal, publicul participa aproape ca la un eveniment spiritual, spre deosebire de prestatiile Christinei Aguilera, de exemplu„, a punctat Dr. Morin.

Acesta a continuat prin a spune ca, pentru multi oameni, muzica rock constituie un refugiu, a carui eficienta este dublata de comunitatea de gen.

Am o multime de pacienti metalhead ale caror melodii preferate le disecam in cadrul terapiei. Nici nu stiti cate lucruri utile pentru neuropsihiatru contin versurile acestor cantece„, spune Morin.

Concluzia omului de stiinta este ca rockul este sanatos pentru creier si isi aduce aportul la usurarea existentei noastre cotidiene.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*