Editors – In Dream

269 vizualizări

Noul album EDITORS, „In Dream”, este companionul perfect in acele momente de indoiala, in care povestea vietii pare sa nu se lege nicicum.

Melancolic, reflexiv, introspectiv si deloc preocupat de urzirea de hituri, discul marcheaza un moment interesant in cariera trupei britanice.

Editors a renuntat la dorinta de a livra un material incarcat de single-uri, previzibil din punct de vedere instrumental si tematic, si surprinde cu un album care infloreste in plina cumpana existentiala. Orchestratia este sofisticata, productia e subtila iar compozitiile au o mai mare maturitate.

Structural, acestea sunt intemeiate pe secvente ce amintesc de o mantra, cu refrene care se repeta aproape obsesiv, scotand in evidenta teme precum singuratatea, necesitatea deseori incomoda a iertarii, sacrificiul, gasirea identitatii si natura paradoxala a iubirii.

Cantecele care le vor aminti fanilor de stilul specific Editors sunt „Forgiveness” si „Ocean of Night„. Acestea pastreaza elementul catchy caracteristic trupei si ii vor scoate din impas pe fanii devotati „idiom-ului” consacrat.  

Restul melodiilor vietuiesc undeva intre cea mai profunda reflexivitate – „No Harm„, „All The Kings„, „Salvation” sau „The Law„, si pofta de a experimenta – „Our Love„, „Life Is A Fear„.

Pe alocuri, se simt influente din zona Depeche Mode, mai ales in sound-ul „analog” al synth-ului si in structura componistica desueta, ce aminteste de slagarele electronice ale anilor ’80, ’90.

Tracklist-ul reprezinta un rollercoaster emotional, care cade si se ridica, asemenea peak-urilor inregistrate de aparatele de monitorizare a batailor inimii. „In Dreams” se desfasoara asemenea unui flux al constiintei sonic, urcand si coborand pe arcul emotiei umane, in functie de capriciile specifice sufletului.

Nu intamplator piesa finala este „Marching Order„, a carei capacitate de a transmite speranta si continuitate, dupa intensitatea celorlalte melodii, exprima increderea trupei in vocatia sa.

Albumul arata ca Editors a ajuns intr-un moment al creatiei sale in care semnificatia ultima a acesteia ii ridica probleme. „In Dream” este un disc care „gandeste” si trage concluzii, pentru a le permite artistilor sa mearga mai departe si sa descopere urmatorul capitol dintr-o poveste muzicala fascinanta. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*