Formația Dark Fusion povestește cum a fost la Wacken Open Air Festival

503 vizualizări

Dark Fusion au reprezentat excelent Romania la finala internationala Wacken Metal Battle 2015, mentinand tara noastra in Top 10.

Eram curios sa aflu mai multe despre cum au trait Wacken Open Air, un festival unic, in plina actualitate. La fel ca si celelalte trupe romanesti care au ajuns acolo (Dirty Shirt, God, Gothic, Bucovina, Altar etc) baietii de la Dark Fusion vin cu o experienta probabil unica in viata.

Le transmit felicitari trupetilor si echipei Rusidava Management, care arata ca prin seriozitate si pasiune, apar si rezultatele (An Theos, locul 1 la Kavarna, iar Dark Fusion locul 6 la Wacken).

Unul din visele oricarui muzican e sa cante la un festival prestigios. Cum e sa fii la Wacken in calitate de artist?
Florin : Salut, pentru orice artist, Wacken Open Air reprezinta un vis implinit, te afli la cel mai mare festival, iar acest lucru vine ca o incununare a muncii depuse pana atunci

Cum ati fost primiti de organizatori?
Gabi : Organizarea a fost impecabila, organizatorii au tinut legatura stransa prin mail si telefon cu managerul nostru, toate detaliile fiind stabilite clar cu cateva saptamani inainte de a incepe festivalul.
Florin : Toate detaliile discutate au fost respectate 100%, ce am discutat, am si gasit la fata locului.

Ati simtit diferente de atitudine sau „servicii” pentru trupele din Battle fata de formatiile consacrate care au cantat pe aceasi scena?
Florin : Wacken este un festival mare, iar unul dintre punctele care i-au adus faima este si faptul ca toate trupele sunt tratate cu aceeasi seriozitate si acelasi respect.
Dark Fusion 1
Inainte de a intra in concurs, fiecare trupa are 20 de minute pentru  instalare si line-check. Povestiti-ne experienta voastra tehnica de pe scena.
Gabi : Am sosit la scena cu 2 ore inainte de recital, conform indicatiilor. Fiecare trupa avea un spatiu bine delimitat in spatele scenei, spatiu unde fiecare trupa isi depozita instrumentele, case-urile sau bannere-le. Noi am cantat pe scena W.E.T. , care se afla localizata intr-un cort. Langa scena noastra era lipita scena Headbanger. Se canta alternativ, cand pe-o scena, cand pe alta. In timp ce o trupa sustinea recitalul pe-o scena, urmatoarea trupa din concurs se instala si facea line-check pe cealalta.
Teo : In spatele scenei era o armata de tehnicieni, fiecare instrumentist beneficiind de-un tehnician, care ne lua in primire cum ajungeam in spatele scenei si discutrau detalii preliminare.
Adam : Instalarea pe scena s-a facut rapid, tehnicienii fiind pregatiti cu tot ce trebuie pentru recitalul nostru, conform rider-ului tehnic si a stage plot-ului trimis inainte.
Teddy : Line-check-ul a fost rapid, ramanandu-ne timp pentru cateva poze alaturi de intreg staff-ul Dark Fusion si promoter-ul Wacken Romania, Bela.

Ce senzatie ati avut pe scena cand ati vazut publicul?
Florin : Cortina se deschide incet, in timp ce primele acorduri ale primei piese incep, respiratia e taiata instant cand vezi marea de oameni, pregatiti sa-ti auda muzica

Intrebarea 6 este evident despre rezultatul vostru in finala de la Wacken. Ce ati simtit la cald, cand ati aflat ca ati obtinut locul 6 ? Dar acum, dupa ce lucrurile s-au mai asezat ?
Florin : Am obtinut locul 6 la egalitate cu reprezentanta Frantei, „Impurenza”. Locul 6 din 28 de trupe este un rezultat bun in conditiile in care a fost un juriu numeros, pe langa reprezentantii fiecarei tari participante, fiind si organizatori, producatori, propietari de case de discuri, numarul juratilor depasind 40. Chiar daca nu am castigat un premiu, locul 6 ne-a adus recunoastere la Wacken.
Dark Fusion 4Dark Fusion a intrat intr-o lista „selecta” a trupelor care au reprezentat Romania la Wacken (Dirty Shirt, God, Bucovina, Altar…), in plus cu un rezultat remarcabil. Credeti ca acest lucru va avea impact asupra carierei trupei in Romania ?
Gabi : Odata cu participarea la Wacken, trupa a atras mult mai mult atentia, iar concertele ce vor urma au ca tinta principala promovarea muzicii trupei

Inevitabil, participarea la un festival precum Wacken deschide porti. Ati avut ocazia sa intrati in contact cu oameni importanti din domeniu (case de discuri, agentii de booking, promoteri, presa, producatori de instrumente muzicale, etc…)?
Florin : Wacken este ca un nod feroviar, locul unde intalnesti toata lumea importanta, am purtat discutii si am primit oferte pe care le vom analiza si vom lua o decizie asupra viitorului trupei.
Dark Fusion 2Wacken este si un loc de intalnire intre muzicieni (in backstage, la camping, in public). Cu ce trupe v-ati imprietenit ?
Adam : Am stat in V.I.P. Camp, unde au fost cazate trupele din Metal Battle si o parte dintre cele care au sustinut recitaluri, am interactionat cu majoritatea si am schimbat impresii la o bere.
Florin : In spatiul destinat presei am avut onoarea de a discuta cu Jeff Waters (Annihilator), care a fost si jurat din partea Canadei.

De la spectator la muzician, oamenii merg la Wacken in primul rand fiindca au o pasiune comuna si vor sa se simta bine impreuna. Aveti ceva povesti haioase despre Wacken 2015 ?
Teddy : In prima zi in spatiul destinat camparii fanilor, am observat ca cineva venise cu un tractor si campase, ne-a amuzat in prima faza, dar dupa ce vremea ne-a jucat feste zile la rand, persoana respectiva a fost cea mai castigata.
Gabi : Un moment amuzant a fost in timpul interviului pentru Deutsche Welle, cand dupa intrebarea referitoare la parul nostru am fost rugati sa facem headbanging pentru a ne etala podoabele capilare.
Teo : Alt moment amuzant a fost sa vedem delegatia rusa venind in camping cu un tab si un camion de armata, scotand boxele afara si botezand lumea cu vodca.

In imaginile postate pe retele, Wacken arata ca o mocirla asemanatoare cu cea de la Electric Castle.  A fost chiar atat de  groaznic precum apare in poze si filmari?
Florin : Vremea nu a tinut cu noi, plouand in continuu in primele 3 zile de festival, astfel ca s-a facut mult noroi. Dar lumea nu era deranjata, a venit la festival sa se simta bine si ca la orice festival in spatiu deschis toti au venit si bine dotati cu bocanci inalti sau cizme de cauciuc.
Adam : Cu exceptia domnisoarei care venise pe tocuri si isi pusese 2 pungi sa nu se murdareasca.
Dark Fusion 3V-ati uitat la concertele trupelor mari ? Care v-au placut, care v-au dezamagit ? Cum e tranzitia muzician-spectator la un festival mare?
Florin : Fiecare trupa stie ce inseamna Wacken si vine cu un show special, nu putem spune ca a dezamagit vreuna.
Gabi : Recitaluri de exceptie au avut majoritatea, dar in special Combichrist, Dark Tranquility, Dream Theater, Judas Priest

Dupa Wacken 2015, care sunt planurile voastre, cum suna viitorul trupei Dark Fusion?
Florin : In primul rand avem in plan realizarea celui de-al doilea album de studio, care va fi intitulat „Cyber Nation”. Lansarea acestuia va fi probabil in aceasta iarna. Avem cateva oferte de la casele de discuri, pe care le vom analiza si vom lua o decizie in acest sens.
Gabi : Orice album nou vine si cu un turneu de promovare, datele urmand a fi fixate in viitorul apropiat. Ne vom concentra atat pe concertele din tara, cat si pe cele de afara.

Un banc sau o poveste (reala sau fictiva) cu muzicieni.
Florin : Pentru ca 4 dintre membrii Dark Fusion fac parte si din An Theos, am scos un banc referitor la piesa „Chemarea strabunilor” : „erau odata 2 daci : pe unul il chema Decebal, iar pe celalalt il chemau strabunii.”

Dark Fusion pe FACEBOOK


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*