GOD The Barbarian Horde, o noua formatie autohtona confirmata la Maximum Rock Festival

420 vizualizări
MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2013 cu o editie INDOOR ce se va desfasura in perioada 25-26 octombrie 2013, in Turbohalle din Bucuresti.

In cele doua zile de festival vor urca pe scena atat formatii straine, cat si formatii autohtone.

Pe langa concerte, evenimentul va gazdui si alte activitati adiacente, dar si un mare targ de produse rock, unde cei prezenti isi vor putea achizitiona de la tricouri la reviste si alte accesorii rock.

 
 
Dupa ce s-a confirmat prezenta formatiei romanesti Dirty Shirt in cadrul Maximum Rock Festival (Samael, Atrocity, Evile – 25 octombrie si My Dying Bride, The 69 Eyes, Leaves’ Eyes, Dirty Shirt – 26 octombrie) a venit randul sa anuntam urmatorii reprezentanti ai metalului authoton care vor face show la MR Fest. 

Este vorba despre GOD The Barbarian Horde, celebrul grup de barbarian folk metal, care va urca pe scena festivalului in data de 25 octombrie 2013. Aceasta are o istorie bogata, care incepe in 1993 in Iasi, vechea capitala medievala a Romaniei. 


Stilul abordat de trupa – o combinatie intre metal gotic, barbarian metal si folk metal – s-a remarcat de la inceput, fiind ceva unic in tara noastra la momentul respectiv. 

Ambitiosi si inconfundabili, God The Barbarian Horde au primit numeroase confirmari ale unicitatii proiectului, castigand premii prestigioase: „Best Vocalist”, „Best Romanian Album”, „Best Guitarist” etc, acordate de Heavy Metal Magazine.

Fie inspirati de vitejia maretilor daci, sau alimentati de spiritul voievozilor de altadata cu care natiunea se mandreste, muzica celor de la GOD zugraveste in versuri tablouri de pe campul de lupta si comemorareaza ilustre figuri istorice din timpuri de legenda. 

God The Barbarian Horde are un mesaj important de transmis. Este vorba despre o revolta impotriva superficialiatii cu care este privita istoria glorioasa a neamului romanesc. Mai mult, trupetii nu sustin nici sistemul. 

„Unii aleg sa protesteze impotriva sistemului si sa se exprime in felul lor. Noi facem asta prin trimiteri la folclor, la stramosi, la radacini, incercam sa aducem aminte tuturor ce am fost, prin contrast cu ceea ce suntem acum. Pe de alta parte, ne straduim sa schimbam cat putem perceptia actuala asupra tarii noastre, atat la nivel intern, cat si – mai ales – a celor din afara.” (Interviu cu Maximum Rock Magazin). 

Cu toate acestea, muzica trupei nu este relevanta doar pe plan intern. Aceasta a castigat mii de fani si in afara Romaniei, prin turneele sustinute de grup in strainatate.

De curand, valoarea internationala a formatiei a fost confirmata de participarea acesteia la renumitul festival Wacken Open Air. De alfel, organizatorii nu s-au sfiit sa laude formatia:
„GOD este una dintre putinele trupe care stiu sa sarbatoreasca mostenirea culturala a stramosilor lor si reprezinta ea insasi o deschizatoare de drumuri in metalul romanesc” (www.wacken.com). 

Pana acum, formatia a lansat 5 promo-uri si 5 albume, dintre care al 6-lea, „Forefathers”, se afla in pragul finalizarii, fiind un material care va reprezenta esenta concertelor live sustinute de trupa.    

De-a lungul existentei sale, trupa GOD si-a schimbat stilul muzical. S-a lansat abordand goticul timpuriu dupa cum e revelat in albumul “From the Moldavian Ecclesiastic Throne”, cotat cu nota 9 de revista germana RockHard. 

Noul stil de muzica e asa-numitul “barbarian metal”, cumva similar cu cel al trupelor Finntroll, Amon Amarth, Eluveitie, Arkona sau Moonsorrow. Dar motivele au fost pastrate, conservandu-se in imaginea si in muzica trupei. Ele privesc istoria si traiul romanesc, de la cuceritorii daci, la razboinicii voievozi ai natiunii si divinitatile venerate de acestia.

Duri, originali, creativi si unici, God The Barbarian Horde va aduce show-ul sau spectaculos pe scenele Festivalului Maximum Rock. 

Line-up:

Constantin „Castor” Lapusneanu (voce)
Eugen „Gelu” Lapusneanu (chitara)
Dan Radu „Duddu” Talpalariu (chitara)
Ciprian „Pomo” Pomohaci (bas)
Anelisse Bivol-Nigel (vioara/voce)
Emanuel “Manu” Filip (claviaturi)

Discografie:
„The Unique, Eternal And Indefinite…God” (1994)
„Iconografic II: The Eye Of Superior Knowledge” (1995)
„Iconografic III: The Antropomorphic Image” (1996)
„A Perennial Spleen/ Iconografic & Apotropaic” (1997)
„From The Moldavian Ecclesiastic Throne” (1997)
„Sublime” (1998)
„Aura” (2002)
„Hell & Heaven” (2006)
„Forefathers: A Spiritual Heritage” (work in progress).

***

Biletele si abonamentele se pot achizitiona deja din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro),

O lista cu toate magazinele din tara unde gasiti bilete pentru acest concert se poate vedea 


Bilete pentru o singura zi:
90 lei: pana la data de 30 septembrie
100 lei: in perioada 1 – 24 octombrie
115 lei: pentru ziua de 25 octombrie
125 lei: pentru ziua de 26 octombrie


Abonamente:

Abonamente CIUC MUSIC LIVE MUSIC (3 pers) la pret special: 299 lei – 250 bucati, se pot achizitiona pana la data de 25 august 2013

Abonamente individuale:
145 lei: pana la data de 31 august
160 lei: in perioada 1 – 30 septembrie
175 lei: in perioada 1-24 octombrie
200 lei: in perioada 25-26 octombrie

 
IMPORTANT: Primele 100 de bilete / abonamente achizitionate participa la o extragere pentru 20 pass-uri meet & greet / trupa cu formatiile The 69 Eyes, My Dying Bride, Atrocity, Leaves’ Eyes etc. Pentru aceasta cei interesati trebuie sa trimita un email la festival@maximumrock.ro (subiect: Meet and greet MRF) in care, pe langa numele complet, codul de bare al biletului si data achizitiei, trebuie sa numeasca si formatia la care doresc sa participe la meet & greet.
 

Site oficial: www.maximumrockfestival.ro
Pagina FB a evenimentului: www.facebook.com/MaximumRockFestival

Organizatori: Promusic Events & Xlab Solutions
Eveniment recomandat de: Maximum Rock
Producator: Nelu Brindusan
Contact: mailto: festival@maximumrock.ro


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*