God The Barbarian Horde lanseaza online piesa „Greuceanul”

299 vizualizări

Trupa GOD The Barbarian Horde, anunta in premiera lansarea online a piesei Greuceanul!!!
Piesa Greuceanul, face parte de pe noul EP „Zal Mox”, si este cea mai lunga si conceptuala piesa, realizata vreodata de trupa.

Acest nou produs a fostinregistrat si mixat in lunile ianuarie-februarie 2014 in studioul Getic Art din Iasi, avandu-l la pupitru pe Paul Barzu, acelasi care a mixat si masterizat albumul Sublime din 1998, ajutat indeaproape si de Gelu Lapusneanu.

Puteti asculta piesa „Greuceanul”, pe urmatoarele linkuri (pe noul profil de Bandcamp si pe pagina de YouTube a trupei):

http://godthehorde.bandcamp.com/
http://youtu.be/RPJtyqg-tus

Cu versuri inspirate din mitologia si basmele populare romanesti, impletite cu istoria indepartata a poporului nostru, „Greuceanul” se vrea a fi o transcendenta intre mit si spiritualitate, legenda si adevar. Mitul viteazului, al nazdravanului sau pur si simplu cel al lui Fat-Frumos, alesul zeilor si cel pre care ursitoarele l-au fermecat, ce a luptat dintotdeauna impotriva raului (ajutat de bividiul inaripat ce „jaratecul manca si prin nori de il purta”), reaminteste de mitul cavalerului Dac si cel al lui Zamolxesau de legenda lui Negru-Voda, si nu numai. Un mit, o legenda sau o frumoasa poveste, toate au fost la loc de cinste in cantecele si graiul popular romanesc.

God Zalmoxe

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*