Hurts: synthpop, soft-rock si Depeche Mode

124 vizualizări

Formatia britanica de soft-rock/synthpop HURTS are o poveste inedita.

Bandul a inceput pe treptele unui pub din Manchester, in timpul unei lupte obisnuite de bar.

Theo Hutchcraft si Adam Anderson faceau parte din grupuri „rivale” de petrecareti si ar fi trebuit sa se rafuiasca la randul lor, din solidaritate fata de amicii infierbantati, dar au ales sa vorbeasca despre muzica.

O parte din motivul „abstintentei” de la agresivitate se datora excesului de alcool consumat la petrecerea terminata prost pentru grupul lor de prieteni.

Theo, viitorul vocalist Hurts, si Adam, synth-playerul, erau putin prea beti pentru pumni dar suficient de lucizi pentru arta.

Desi story-ul trupei a inceput intr-un mod destul de haios, continuarea este una cat se poate de epica. Cei doi artisti au facut muzica frumoasa impreuna si au dat nastere la doua albume de succes.

„Happiness” a aparut in 2010 si a continut hituri ca „Stay”, un imn cu certe influente Depeche Mode. La momentul respectiv, Adam era, practic, fara domiciliu. Theo l-a luat sub aripa si astfel a asigurat continuitatea trupei.

Odata cu aprecierea criticilor, insa, a venit si faima, iar odata cu faima banii necesari asigurarii unui trai mai mult decat decent. Astfel, dupa trei ani de turnee, baietii revin in 2013 cu „Exile”, un alt disc apreciat.

Aparut pe 8 martie 2013, materialul contine noi hituri ca „Somebody To Die For” si „Miracle”, doua cantece care pur si simplu iti frang inima cu acordurile lor de synthpop si soft-rock.

Cu ocazia turneului de promovare a discului noi, Hurts vor poposi si in Romania, la Romexpo, intr-un eveniment organizat si sponsorizat de Orange, „autorii” celui mai in voga festival de indie/alternative din Romania – „Summer Well Festival”.

Evenimentul va avea loc vineri, 11 octombrie si este unul dintre cele mai asteptate concerte ale toamnei in Romania!

Be there!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*