Interviu cu Blacksheep despre festivalul Top T Buzău

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7
538 vizualizări

Interviu realizat de Tolea Postovei (Top T Buzău)

BLACKSHEEP a luat fiinta ca proiect la initiativa lui Liviu Gugui din dorinta de a experimenta o combinatie intre heavy metal-ul traditional, death metal si elemente ale rock-ului anilor ’70. Ulterior, rezultatul conturat a devenit pe scurt death’n’roll, iar in 2014, succesul primei incercari discografice l-a facut pe Liviu Gugui sa transforme proiectul solo intr-o trupa.

Cum si cand ati auzit de Top T? Ati fost prezenti la festivalul Top T? Aveti vreo amintire anume?

Am auzit de Top T prin 1995 – 1996, nu am fost prezent la nici o editie pana acum, in perioada 2000 – 2014 am ales sa nu mai fac parte din scena muzicala si sa nu mai particip la evenimente de profil.

Ce credeti ca inseamna Top T in istoria sau evolutia scenei rock din Romania? Aveti ceva sa transmiteti publicului sau organizatorilor?

Din ce m-am informat, Top T este festivalul cel mai longeviv de la noi din tara. Indraznesc sa cred ca au fost momente in care probabil Top T a fost singurul sau printre putinele festivaluri de profil care au avut loc si care au dus mai departe spiritual muzicii rock/metal. As dori sa transmit publicului sa vina in numar cat mai mare deoarece vor avea parte de doua zile de spectacol deosebit, vazand line-up-ul de anul acesta. Deoarece nu detin competente in domeniu, organizatorilor nu cred ca pot sa le transmit altceva decat mult succes in actiunile pe care le intreprind.

Cum ati vedea un format nou al festivalului Top T din 2018?

Cred ca formatul este ok, nu as vedea neaparat o componenta de concurs in cadrul festivalului dedicate trupelor tinere, cat o continuitate in participarea intr-o anume masura a trupelor in proces de afirmare.

Cum apreciati scena rock din Romania? Ce nume vi se par atractive momentan pe scena rock autohtona?

Nu cred ca este in zona mea de competenta sa ma pronunt asupra acestui aspect. Pot insa sa afirm ca detectez o stare de confuzie in randul oamenilor si probabil dezinteres fata de scena ca un intreg. Fiecare are preferintele sale, cum este si normal, preferinte fie fundamentate, fie induse de diversi factori si mi se pare ca nu prea vor sa priveasca in exterior, iar acest lucru nu mi se pare tocmai in regula. Imi plac foarte mult Bloodway, H8, Spinecrusher, Cardinal, Rotheads, Crimena si mai sunt si altii. In schimb, nu „halesc” nimic legat de folclor, daci, cimpoaie, hore etc.
Ce parere aveti despre trupele „tribute” si despre concertele unde nu se plateste bilet?

Nu am o parere conturata despre subiectul trupelor „tribute”, fiecare face ce vrea. Eu nu as putea sa fac asta. Referitor la concertele cu intrare libera, nu mi se pare un lucru pozitiv acest aspect. Din moment ce individul din public nu face un efort sa fie acolo ma gandesc ca poate are multa alta treaba in alta parte. De aici pot aparea tot felul de momente ciudate, de evitat, de preferinta. In plus, sunt atatea cheltuieli care trebuie acoperite, iar biletul este una din modalitatile de a recupera investitia.

 Ce nu stim despre Blacksheep?

Poate faptul ca lucram la un nou album, cu intentia de a fi lansat spre sfarsitul anului 2017.


Pe 15 septembrie, cel mai vechi festival de muzică rock din România se reia, înregistrând 29 de ediţii până acum, din 1983 şi până în 2015.

Event: Top T Festival //15-16 septembrie //After CITY PUB

foto: Miluță Flueraș


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*