Krypton Unplugged, invitati speciali la Trofeul Club A

171 vizualizări

Marti, 21 mai, de la ora 19:30, va avea loc o noua seara de concurs la editia a doua a Trofeului Club A – Avanpost Rock. Vor evolua trupele Black Jack, Get Beget si S.I.T.A. Intrarea este libera. Invitatii speciali ai serii sunt Krypton Unplugged.

Asa cum e lesne de inteles, Krypton Unplugged reprezinta un proiect acustic al membrilor formatiei Krypton. Mai exact este vorba doar despre doi dintre acestia, vocalistul Gabi Nicolau “Gurita” si chitaristul Eugen Mihaescu, formula fiind completata de Teodora Dragomirescu (Lady In Black), la viola. Trio-ul interpreteaza atât piesele Krypton vechi de doua decenii sau mai mult, cât si creatii noi. Pe 23 mai, Krypton Unplugged va lansa un material discografic cu 12 piese, intitulat

“O parte din noi”.

https://www.facebook.com/KryptonUnplugged

Câteva date despre trupele participante in competitie.

Cei de la Black Jack sunt adepti ai hard rock-ului, fiind inspirati de clasici ca Whitesnake, Def Leppard, Deep Purple, Scorpions sau Van Halen. Formatia a fost fondata inca din 2005, dar activitatea ei a fost perturbata de o serie de modificari de componenta. Totul a culminat cu o pauza destul de lunga, in perioada 2010-2012.

Anul trecut, cei trei membrii fondatori – Andrei Ionescu (chitara), Mihai Ionescu (chitara) si Adrian Ciobanu (bass) – au reformat Black Jack impreuna cu vocalistul italian Gianni DeVita si cu experimentatul baterist Valentin Vasile (ex-Assalt, Tectonic, Metrock). Noua formula a reluat activitatea concertistica si a scris o serie de piese noi, fiind gata sa-si incerce fortele si in competitia Trofeul Club A.

https://www.facebook.com/BlackJackRomania

Trupa Get Beget este rezultatul a trei ani de tranzitie de la folk, pagan folk, folk rock, pâna la actuala formula, ce poate fi definita ca folk-metal. Infiintata in mai 2010, formatia a fost denumita initial DAC’art. Nucleul initial a fost alcatuit de Valentina Stafie (voce, chitara acustica, fluiere), George Ungureanu (instrumente de suflat, percutie) si Elena Albu (vioara, voce).

Dupa plecarea lui George Ungureanu din tara, trupa a trecut printr-o perioada de instabilitate la nivelul componentei, marcata de colaborarea cu diferiti instrumentisti. In cele din urma s-a ajuns la o solutie stabila, alaturi de Valentina si Elena aflându-se acum Bogdan „Blana” Dinca (chitara electrica, didgeridoo, percutie), Mihai Popescu (tobe, percutie, chitara electrica) si Iulian Stefanescu (chitara bass). Pe 1 februarie 2013, Get Beget a concertat in premiera in Club A, cu mare success de public. Acum, trupa doreste sa-si probeze calitatile si in cadrul Trofeului Club A.

https://www.facebook.com/GetBegetOfficial

S.I.T.A. (Sounds In The Attic) inseamna un grup de cinci tineri entuziasti din Braila: George (chitara), Andrei (chitara), Albert (bass), Adi (tobe), Bogdan (voce). Ei isi descriu stilul abordat ca “alternative metal”, desi influentele sunt destul de diverse. In martie, S.I.T.A. a câstigat un concurs la Cluj, “Jaxx Rock Battle”, iar in aprilie a cântat live la radio3net Florian Pittis, in emisiunea “Sala de repetitii”. Toate acestea le dau o mare incredere pentru participarea la Trofeul Club A.

https://www.facebook.com/pages/Sounds-In-The-Attic/159520364153524

Pâna in prezent, la editia a doua a Trofeului Club A – Avanpost Rock au avut loc doua seri de concurs, pe 23 aprilie si respectiv pe 14 mai. In data de 23 aprilie au cântat Agora, Running Clouds, LongRoad si Paradox, iar pe 14 mai Wilder, Space Clinic, The Purple Dandies si Rising Feud.
In acest moment, clasamentul general arata astfel:

1. AGORA 404 puncte
2. Wilder 377 puncte
3. Running Clouds 340 puncte
4. LongRoad 336 puncte
5. Space Clinic 315 puncte
6. Paradox 294 puncte
7. The Purple Dandies 227 puncte
8. Rising Feud 209 puncte

Linia se va trage in septembrie, când vom alege cele 16 formatii care trec in faza a doua a competitiei, pe baza punctajului acumulat din partea juriului.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*