Led Zeppelin sucomba serviciului Spotify. Incotro se indreapta industria rock?

94 vizualizări

Formatia LED ZEPPELIN a facut un pas in plus spre „virtualizarea” completa a industriei muzicale.

Trupa a facut anuntul ca tot catalogul muzical Led Zep va fi disponibil pe Spotify pentru streaming gratuit, incepand cu data de 11 decembrie.

Spotify a mai anuntat ca toate aplicatiile sale pentru mobil si tableta vor fi gratuite, scotandu-se obligativitatea platirii unei sume modice pentru utilizarea serviciului. Decizia vine ca raspuns la concurenta acerba intre Spotify si iTunes Radio a celor de la Apple.

„In ziua de astazi, le oferim oamenilor cea mai buna experienta a muzicii gratuite disponibila in istoria tabletei si a smarphone-ului. Fie ca mergi la sala sau iesi la o petrecere, stai relaxat si lasa Spotify-ul sa-ti serveasca muzica exceptionala pentru toate momentele vietii tale„, scriu reprezentantii companiei.

Saptamana trecuta, serviciul a anuntat lansarea unui website special numai pentru artisti in care acestora li se explica natura castigurilor din Spotify si sumele pe care le pot astepta pe masura ce firma creste.

Spotify-ul a fost criticat de personalitati precum Thom Yorke de la Radiohead – care l-a numit „ultima basina disperata iesita din trupul muribund al industriei muzicale„.

Momentan Spotify nu este disponibil in Romania. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*