Localnicii din Oklahoma vor o statuie a Diavolului in oras

105 vizualizări

Din ciclul „lumea este inghitita de nameti, satanistii ridica statui”, Templul Satanist din Oklahoma a anuntat, printr-un purtator de cuvant (ce job dragalas – sa fii PR la templul diavolului), ca pana si crestinii sprijina initiativa de a ridica un monument dedicat lui Lucifer in orasul american.

La inceputul acestei luni, Templul Satanic a anuntat ca a depus actele pentru construirea unei statui inalte de aproximativ 2 metri care sa-l infatiseze pe Satana cu cap de capra, coarne, aripi si o barba. Miscarea a fost facuta ca urmare a initiativei Primariei de a ridica un monument religios dedicat celor zece porunci.

Chiar daca oamenii au fost revoltati la auzul unui asemenea plan, Templul nu duce lipsa de fani, informeaza Salon.com.

„Ne simtim incurajati. Ne misca ce se intampla. Primim o multime de mesaje care spun: stiti, eu sunt crestin dar apreciez ceea ce faceti. Am avut un numar mare de mesaje de la oameni care spun ca servesc in fortele armate si ca simt ca valorile noastre sunt cele pentru care si ei lupta”, a declarat Lucien Greaves, PR-ul satanistilor.

Se pare ca pana si unii localnici au fost receptivi la ideea de a-l avea pe Dracu’ in centrul orasului.

„Pe asta s-a intemeiat America. Pe libertatea religiilor. A ne baga si a spune ca noi nu credem in asa ceva si ca nu e bine ca asa ceva sa existe este gresit!”, a declarat Bailee Boyce, localnica.

Se pare ca initiativa a capatat un „following” in randul comunitatilor de metal extrem satanist, foarte multi adepti ai genului incurajand Templul, mai in gluma, mai in serios.

Pastorii se tem insa ca micutii vor fi speriati de fioroasa statuie, inalta de 2 metri. La noi cum credeti ca ar reactiona lumea la o asemenea propunere?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*