Martin Stricker (Celtic Frost, Hellhammer) a decedat

1.316 vizualizări

Martin Eric „Ain” Stricker (foto-centru), fost membru al formațiilor Celtic Frost și Hellhammer, a murit sâmbătă, 21 octombrie 2017, în urma unui atac de cord. Basistul elvețian avea vârsta de 50 de ani.

Thomas Gabriel Fisher (Tom Warrior) a declarat: „Sunt șocat de moartea lui Ain. Deși relația dintre noi doi a fost complexă și uneori lovită de conflicte, am fost foarte apropiați încă din anul 1982, atunci când ne-am cunoscut”.

Cunoscut sub numele de Slayed Necros, Ain a cântat întâi cu Fisher în formația Hellhammer, care a lansat în anul 1984 EP-ul „Apocalyptic Raids”, unul dintre cele mai importante materiale inspiraționale pentru viitoarele genuri muzicale, black și death metal. După desființarea trupei, Ain și Fisher au înființat Celtic Frost, cea care oficial s-a retras din activitate în anul 2008.

După apariția acestei vești, au început să apară reacțiile pe Internet. King Ov Hell, fostul basist Gorgoroth, a declarat: „Am aflat că dragul meu prieten Martin Ain a decedat la vârsta de 50 de ani. Activitatea sa în Celtic Frost și Hellhammer a reprezentat o imensă inspirație pentru mine și pentru mulți alții. Odihnește-te în pace, prietene!”. La rândul său, Charlie Benante, bateristul Anthrax, a publicat următorul mesaj: „A fost cea mai inteligentă și creativă persoană pe care am cunoscut-o vreodată”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*