Programul evenimentului Klausenburg Metal Gathering de la Cluj Napoca

328 vizualizări

Klausenburg Metal Gathering este un proiect Nomad Events, materializat sub forma unui eveniment de lungă durată, care are ca scop aducerea pe scena metalului din Cluj-Napoca atât formații cu nume mari din Europa, cât și formații care sunt încă la începuturi, dar cu un sound deosebit.

Vinerea asta, irlandezii de la Primordial vor lua cu asalt scena de la Form Space cu un setlist „Best of” de 2 ore.

Running order:
19:00 Open Doors
20:00 EUFOBIA
20:50 DESECRATE
21:45 Nox Vorago
23:30 Primordial
1:30 end of show

Line-up-ul se deschide cu Primordial, headlinerii festivalului, o trupă de pagan metal (autointitulat primordial metal), din Dublin, Irlanda. Fondată în 1987 ca trupă de coveruri, Primordial a avut mai mulţi vocali. În momentul în care A.A. Nemtheanga s-a alăturat grupului, aceștia au înregistrat primul demo, în 1993, Dark Romanticism. Acesta a fost vândut în peste o mie de copii, iar Primordial s-a trezit în fruntea celui de-al doilea val al mişcării black metal.

Cu un mix letal de doom şi death, împreună cu nişte elemente de muzică folk irlandeză tradiţională, trupa a lansat albumul de debut, Imrama, via Cacophonuous Records, în 1995. Următoarele albume, A Journey’s End (1998), Spirit the Earth Aflame (2001), Storm Before Calm (2002) şi The Gathering Wilderness (2005), au adus influenţele celtice mult mai pregnant în muzica acestora. Lansat în 2007, The Nameless Dead a fost înregistrat doar cu echipament analogic, iar rezultatul a fost cel mai brut şi mai spontan sunet până atunci. Au urmat Redemption at the Puritan’s Hand, în 2011, mult lăudatul Where Greater Men Have Fallen, în 2014, şi albumul live Gods to the Godless în 2016.

După ce au deschis de curând pentru Children of Bodom, suedezii de la NOX VORAGO vin la Cluj-Napoca dornici să prezinte ambițiosul lor concept muzical inspirat din toată gama muzicii metal, de la elemente de prog și death metal la symphonic și black metal.

DESECRATE, formație italiană de death metal cu un sound unic și inovativ conferit de combinația de pian și riff-uri agresive, vor veni pentru prima oară pe scena Clujului.

EUFOBIA, formație death metal din Bulgaria, cu care ne-am mai văzut de câteva ori pe scena din Cluj-Napoca, va deschide seara.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*