Goodbye To Gravity – Mantras Of War

Noul album GOODBYE TO GRAVITY, „Mantras of War”, ii creeaza scenei metal locale foarte multe probleme. De ce? Pai sa va lamurim.

In primul rand, este atat de bun incat lansarilor viitoare le va fi foarte greu ajunga la nivelul acestuia.

In al doilea rand, este atat de bun incat trupele autohtone nu vor mai putea folosi scuza potrivit careia o formatie de la noi nu are cum sa realizeze un material care sa sune perfect, din cauza diverselor vicisitudini infrastructurale.

„Mantras of War” dinamiteaza esafodajul pe care statea cocotata autosuficienta unui anumit segment al industriei rock din Romania si arata ca, daca o trupa este devotata si dispusa sa investeasca in creatia sa, rezultatele nu intarzie sa apara.

Productia albumului este impecabila, melodiile se remarca prin caracterul imnic si catchy si artwork-ul merita nota 10. „Mantras of War” se foloseste de metafora distopiei pentru a transmite un mesaj puternic despre conformismul societatii contemporane si despre efectele devastatoare pe care acesta le poate avea asupra individului care nu se regaseste in valorile sale.

„Mantras of War” contine si multe elemente de inspiratie SF, de la coperta discului, pana la povestea celui mai recent videoclip, „Atonement”, care prezinta in mod cinematografic luptele dintre cativa cosmonauti captivi in spatiu.

Cantec dupa cantec, albumul creeaza o poveste dramatica, intensa, care vorbeste despre dorinta de redemptiune si despre natura inevitabila a revoltei impotriva capriciilor sortii, utilizand, cum am mai spus, tropi lirici si vizuali ce trimit spre universul naratiunilor science-fiction.

Structura componistica a pieselor este „bulletproof”: inchegate, explozive, desavarsite din punct de vedere ritmic, acestea contureaza un sound dur si bogat, marcand o noua etapa importanta in evolutia formatiei.

Discul este foarte usor de savurat, deoarece melodiile se succed natural si fac parte din acelasi peisaj sonic.

„Mantras of War” este un album pe care trebuie sa il ascultati pentru ca reprezinta un capitol important in istoria metalului romanesc. Discul dovedeste ca este cazul sa nu ne mai smiorcaim. Romania are o scena capabila sa realizeze lucruri la cele mai inalte standarde.

Nu uitati ca „Mantras of War” va fi lansat oficial in data de 30 octombrie 2015, in Club Colectiv din Bucuresti, in cadrul unui concert special, care le rezerva fanilor si multe surprize.

Accesul la show este liber dar noi va incurajam sa sustineti formatia prin procurarea CD-ului cu noul material.

Tracklist:

The Day We Die
Shadow Puppets
Atonement
Four Minutes of Rage
Rise From the Fallen
Heed the Call
What If
This Life Is Running Out
Ode to a Sacrifice


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*