Remember Vali Sterian

71 vizualizări
VALI STERIAN a fost unul dintre liderii generatiei care a pus bazele folkului romanesc, cea din anii ’70. Remarcandu-se deopotrivă ca muzician si poet, Vali Sterian a adus contributii majore in dezvoltarea genurilor folk si folk-rock in Romania, dar si in realizarea fuziunii intre starea si mesajul exprimate de versuri si linia melodică folk-rock. Iubitor de protest si cu un spirit acid, Sterian a reprezentat un segment artistic practic neintalnit in intreg peisajul muzicii romanesti. Penduland intre ironie si cinism, a criticat constant in cantecele sale lipsa de orientare a omului societătii contemporane, nedreptatea, subproductiile muzicale si de critică ale vremii sau ororile determinate de Războiul Rece.
 
De-a lungul activitatii sale a colaborat cu importanti muzicieni romani precum Dan Andrei Aldea, Alexandru Andries, Nicu Alifantis, Doru Stănculescu, Mircea Bodolan sau Maria Gheorghiu. A cantat pe aceeasi scenă cu nume sonore ca Joan Baez si Cliff Richard si a sprijinit multi tineri muzicieni de folk, rock sau pop.
 
Un grup de prieteni, incepand cu vechiul colaborator si prieten Cristi Luca si a sa Luca’z Band si continuand cu Eugen Avram, Vasile Mardare, Cantos, Teodora „Tea” Ionescu, Nicu Nicusor, Dragos Boeru sau Dan Oancea (Barock), va invita sa va amintiti impreuna de Vali prin muzica si versurile sale.
 
Rezervari: 0728.264.690
Ageless Club: Calea Serban Voda nr.213 (intersectia cu str. Cutitul de Argint), tramvai 1, autobuz 116,323, metrou Tineretului sau Eroii Revolutiei
FB: facebook.com/ageless club
 
Surca: Comunicat Ageless Club

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*