Rockeri la Eurovision 2013. 10 artisti internationali promitatori

304 vizualizări

Demult apuse sunt vremurile cand LORDI, acesti carnivori rataciti intre vegetarieni, urcau pe scena la Eurovision si spulberau muzica profund corporatista si „politically correct” la moda in concursul european.

Am decis sa aruncam totusi o privire printre finalistii tarilor concurente si sa extragem cateva nume rock interesante. Spre surprinderea noastra, nu am dat de nicio trupa metal.

Genurile de muzica alternativa reprezentate sunt indie-ul, electro-rock-ul, putin rock’n’roll…si cam atat. Trebuie sa marturisim ca saracia peisajului ne-a intristat profund, dar ne-am continuat cu speranta cautarea.

Aceasta – speranta – a murit insa, nu-i asa, ultima, cum ii sta bine. Cu toate acestea, cateva nume de mai jos merita „the benefit of the doubt”, asa ca va uram auditie placuta la fragmentele de rock care s-au auzit la Eurovision anul acesta. 

Si nu, niciunul nu s-a calificat spre a-si reprezenta tara. Traiasca damele in rochii pompoase fluturande! 

Falco Luneau – Rise Above The Night (Austria)


Avem de-a face cu un soi de Reamonn de-al austriecilor. Oricum ar fi, piesa suna binisor, chiar daca este foarte comerciala. Mai o toba, mai o chitara.

Gor Sujyan – Armenia


Gor este solistul formatiei rock armeniene Dorians, una din cele mai apreciate trupe din frumoasa tara. Chiar daca melodia sa nu este rock, merita si Gor un loc in randul rockerilor de la Eurovision.

Winny Puhh – Meiecundimees (Estonia)


O piesa care suna ca repetitiile din garajul unor adolescenti care baga prea mult punk. Cu toate acestea, dat fiind faptul ca este o melodie absurda si transgresiva, o s-o trecem in randul prestatiilor apropiate de ideea de rock.

Tenfold Rabbit – Balance of Water and Stone (Estonia)


La antipodul compatriotilor lor de la Winny Puhh sunt estonienii de la Tenfold Rabbit, cu piesa lor indie „Balance of Water and Stone”.

Rasmus Randvee & Facelift Deer – Dance (Estonia)


O alta trupa draguta din Estonia, care a participat la selectia nationala si care merita ascultata pentru riffurile postmoderne, pe alocuri „rollingstonesti”, cu elemente de White Stripes.

Arion – Lost (Finlanda)

God bless Finland, pentru gura de aer proaspat pe care o aduce cu trupele sale. Chiar daca ele sunt usurele, macar au ceva rock in ele. E drept ca nu s-au calificat, dar ce mai conteaza! Macar au ajuns pana in finala si au pierdut cu gratie…in fata unei blonde imbracate in mireasa, care o imita cu nerusinare pe Katy Perry.

Last Panda – Saturday Night Forever (Finlanda)


Tot Finlanda cu caraghiosii simpatici de la The Last Panda.

Lucy Was Driving – Dancing All Around The Universe (Finlanda)


Tot Finlanda aici, care a avut suficienti concurent rock cat se compenseze pentru lipsa acestora din randul concursurilor altor tari.

Magni Asgeirsson – Ekki Lita Undan (Islanda)


O piesa islandeza cu note de pop-rock, care trece destul de greu in randul creatiilor reprezentative pentru muzica grea. Dar, cum islandeza nu poate fi inteleasa sau vorbita de manelisti, o sa-i dam votul nostru de incredere acestui artist.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*