Stelele Rockului Românesc 2/ 16.04.2016, Arenele Romane, București

340 vizualizări
În urmă cu doi ani, Trooper prezenta prima ediție a Stelelor Rockului Românesc. Atunci, Arenele Romane au fost gazdele unor nume importante precum: Cristi Minculescu & Nuțu Olteanu Super Grup, Paul Ciuci și Adrian Tincă (Compact), Ovidiu Ioncu „Kempes”, Ovidiu Lipan „Țăndărică”, dar și mulți, mulți alții.

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, iubitorii rock-ului românesc și-au dat întâlnire la o nouă ediție a evenimentului amintit. De data aceasta, publicul i-a avut în fața sa pe: Trooper, Luna Amară, Truda, Altar, Bucovina și Negură Bunget. Invitatul special al serii a fost Nicu Covaci, fondator și lider al legendarei formații Phoenix. La fel ca data trecută, show-ul a fost prezentat de către Cristi Hrubaru.

Prima formație care a urcat pe scena de la Arenele Romane a fost Trooper. Încă de la primele acorduri, grupul din Târgoviște a stârnit uralele și aplauzele publicului. Cei prezenți în sală au cântat alături de trupă piese precum „Un singur drum”, „Două roți” (feat. Cristi Hrubaru) sau „Tari ca munții”. Deși au deschis seara cu numai trei melodii, metaliștii au revenit în atenția spectatorilor încă de două ori, la jumătatea programului evenimentului și la sfârșitul acestuia.

În continuare, au urmat clujenii de la Luna Amară. Aproape 17 ani de existență, 4 albume de studio, sute de concerte în țară și în străinătate. Cam așa arată una dintre cele mai apreciate trupe de alternative rock/metal din România. La Arenele Romane, publicul s-a putut bucura de numai de câteva fragmente din ceea ce înseamnă muzica lui Mihnea Blidariu&Co. În seara de 16 aprilie, am putut auzi la București: „Oraș”, „Întunecare”, „În tine tu”, „Somn” (dedicată victimelor din Club Colectiv) și „Pietre în alb”.

Truda a făcut ca publicul prezent la Arenele Romane să își iasă din fire. S-a făcut moshpit, s-a dat din pleată până la epuizare, iar la semnalul „Țâpă-tie-n cap”, cele două baricade formate în fața scenei s-au ciocnit într-un wall of death de toată frumusețea. În afară de „Tzipă-tie pe linouleu”, am mai putut asculta piesele „Idiot”, „Patriot”, „Niciodată nu pierd” (dedicată celor dispăruți în Colectiv), „Te naști, trudești și mori”, „Țara pupătorilor de moaște” și „Pula-n cur și bani de drum”. Trupa urmează să revină în București, pe data de 3 decembrie, în Club Fabrica, cu ocazia turneului „Vaccin anti-prostie”.

Înainte ca următorul concert să înceapă, Cristi Hrubaru îndeamnă publicul să cânte împreună cu el „La mulți ani!” trupei care trebuia să urce pe scenă și care, în 2016, aniversează 25 de ani de activitate. Altar a fost încă unul dintre numele mari prezente în cadrul celei de-a doua ediții a Stelelor Rockului Românesc. Andy Ghost a mulțumit publicului pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului și a mărturisit că primul concert pe care l-a avut alături de colegii săi la București a fost în anul 1992, la Arenele Romane. Acum, după 24 de ani de la acel eveniment, trupa clujeană a adus în atenția noastră piese precum „Născut învingător”, „S.O.S” sau „Atitudine”.

Bucovina revine pe scena de la Arenele Romane la 4 luni după concertul de lansare a celui mai nou album al lor, „Nestrămutat”. Atunci, la fel ca și acum, trupa a fost foarte bine primită de publicul bucureștean. Dovada: cel mai mare wall of death din seara de 16 aprilie, pe piesa „Sub piatra doamnei”. Nici pe „Mestecăniș”, „Cărări în suflet” și „Șoim în văzduh” publicul nu a stat locului. Ba din contră.

O altă formație care sărbătorește anul acesta o activitate îndelungată și care a fost prezentă la ediția a doua a Stelelor Rockului Românesc este Negură Bunget. Numai puțin de 20 de ani de carieră, atât aniversează una dintre cele mai cunoscute formații românești peste hotare. Timișorenii revin la București la numai o lună după concertul aniversar susținut în Club Fabrica, pe data de 20 martie. De data aceasta, datorită programului evenimentului de la Arenele Romane, trupa ne-a oferit doar câteva dintre piesele care au consacrat-o: „Nămetenie”, „Cunoașterea tăcută”, „Norilor” și „Dacia Hiperboreană”.

Apogeul serii a fost, bineînțeles, concertul susținut de Nicu Covaci alături de Trooper. Muzicienii au închis cea de-a doua ediție a Stelelor Rockului Românesc cu două dintre cele mai cunoscute piese ale formației Phoenix: „În umbra marelui URSS” și „Nunta”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*