18 trupe se lupta pentru a reprezenta Romania la W.O.A. festival din Germania

Vineri, 25 aprilie 2104 debutează faza semifinalelor concursului Wacken Metal Battle Romania 2014. În cele patru semifinale (Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara) vor concura 18 formaţii urmând ca, în 3 iulie să se desfăşoare, la Sibiu, Finala Naţională. Pentru al şaselea an consecutiv România va fi reprezentată de o trupă autohtonă şi va concura alături de alte 29 de formaţii din întreaga lume. 2014 este anul în care s-a depăşit recordul trupelor înscrise în concurs. “A fost o surpriză plăcută pentru noi organizatorii să vedem că apar trupe noi, tinere şi cu adevărat potenţial internaţional. Numărul mare de înscrieri, peste 70, ne-a determinat să modificăm puţin structura concursului astfel ca, din zonele în care s-au înscris foarte multe trupe – respectiv Transilvania şi Ţara Românească -, să se califice pentru finală două trupe în loc de una” a precizat Laurenţiu Străuţ, promoter Wacken Metal Battle în România.

Formaţia din România declarată câştigătoare în finala naţională va avea şansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de metal din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoară anual la Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume! Ediţia din acest an a festivalului este una specială şi datorită faptului că evenimentul aniversează 25 de ani de la prima ediţie. Toate cele 75.000 de bilete s-au vândut încă de anul trecut, în mai puţin de 48 de ore. Până în momentul de faţă printre numele mari confirmate la festival se află Amon Amarth, Apocalyptica, Avantasia, Behemoth, Emperor, King Diamond, Kreator, Megadeth, Motorhead, Saxon, Sodom, W.A.S.P., etc.

În prezent, Concursul Wacken Metal Battle se desfăşoară în 30 de ţări diferite. Din 2004, de când se desfăşoară anual, Wacken Metal Battle a devenit unul dintre cele mai importante concursuri internaţionale de talente pentru tinere trupe ale genului.

Trupele care au reprezentat ţara noastră până acum în finala de la Wacken au fost: X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011), Gothic (2012) şi God (2013).

Finala internaţională va avea loc în perioada 30.07.2014–02.08.2014, în cadrul festivalului Wacken Open Air 2014.

Program concurs:
• Semifinala Sud – Bucuresti, 25 aprilie 2014 – Private Hell Club
                An Theos / Crimena / DinUmbra / Psychogod / Red Magnetic

• Semifinala Est – Iaşi, 27 aprilie 2014 – Underground Club
                Era Decay / Era Divina / Hathor / Subliminal Damage / Westfallia

• Semifinala Centru – Cluj-Napoca, 9 mai – Irish&Music Pub
                Diamonds are Forever / Dirty Shirt / Evergreed / Scars of a Story / Vespera
 
• Semifinala Vest – Timişoara, 11 mai – Daos Club
                Apocalips / Miazănoapte / The Untold Faith

Finala naţională – Sibiu (Transylvania Rock Festival), 26 iunie – Oldies Pub
Finala internaţională – Waken Open Air Festival, Germania, 30 iulie – 2 august 2014


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*