Cri Gri lanseaza albumul „Best OFF, Beast On”

Concertul de lansare a celui de-al patrulea album CRI GRI va avea loc joi, 11 decembrie, ora 19:00, în sala Teatrului ARCA, din podul clubului La Scena (Calea Călăraşilor, nr. 55, sector 3, Bucureşti).

Best OFF, Beast ON conţine 11 piese mai vechi, reînregistrate, reochestrate și…rebotezate, dar şi un cântec nou.

Există obiceiul ca după trei LP-uri trupele sa scoată un Best Of. Neavând piese de ‘renume naţional’, am ajuns la titlul prezent, dat fifty-fifty de mine şi Chris Tănăsescu (Margento). Am reînregistrat, reorchestrat şi rebotezat 11 cântece din cele publicate pe primele trei CD-uri CRI GRI. Ne-am bucurat de priceperea şi inventivitatea domnului Victor Panfilov, în studioul căruia s-a desfăşurat proiectul. Din fericire îl vom avea la butoane şi la concertul de lansare, ceea ce e o garanţie a unui sunet de calitate.

La înregistrări au participat:

Cătălin Ion Pătrașcu Ștefănescu – chitară și alte instrumente cu coarde, aranjamente

Marius Bob (Neuro) – chitară şi aranjamente

Victor Panfilov – chitară, claviaturi, percuţie și aranjamente

Nunu Racris – tobe

Vlady Săteanu – bass

Ștefan Mardale – voce

Toate compoziţiile şi versurile aparţin lui Ştefan Mardale.

Albumul a fost înregistrat, mixat şi masterizat la Realsoundandvision.

Producător muzical şi inginer de sunet: Victor Panfilov

Producător executiv: Ștefan Mardale.

Grafică: Marius Bob (care a ‘reînregistrat’ coperțile primelor trei CD-uri, realizate de Bogdan Liviu Păsat)

Un colaj din fragmente ale cântecelor de pe album poate fi ascultat la aici.

Componenţa actuală CRI GRI:

Ştefan Mardale – vocal, bass

Dan Stoica – chitară, voce

Cristi Chinezu’ Constantin – tobe

Alex Ciacoi – claviaturi

Grupul CRI GRI a luat ființă în 1996. A fost ideea lui Ștefan Mardale, un pic speriat de apropierea celei de-a treizecișitreia aniversări. Bilanțul nu se anunța prea fericit. O mulțime de cântece scânceau înghesuite în sertar. Necântate, neînregistrate. După o ședință furtunoasă, în care sertarul s-a aflat pe masă, în procesul verbal s-a consemnat că cele scâncitoare erau vesele și triste. Şi frumoase le-a zis, candid, autorul.

Acum 18 ani, în luna august, un greiere i-a intrat în casă și a ieșit doar când a avut el chef, deși fusese amenințat, rugat, implorat timp de aproape trei săptămâni. Legând tristețea și veselia greierelui de august cu bilanțul deficitar, nemaipomenind de admirația pentru George Topârceanu, numele CRI GRI doar că n-a bătut la ușa care s-a deschis. Şi așa a rămas până în ziua de azi.

Pe o ușă deschisă oamenii vin și pleacă. Sunt dezavantaje, e posibil să te tragă curentul, dar e și avantajul aerului proaspăt. Având mari posibilități de expresie, trupa a abordat stilul Porumbac. Vorbitorii de engleză îi spun Fusion. Cercetătorii fizicii nucleare încă se învârt în jurul cozii, amețind particulele prin acceleratoare, pe când artiștii au unit, de mult, mai mult decât două particule din cele șapte arte.

Lansarea albumului Best OFF, Beast ON aniversează, cumva, şi majoratului trupei CRI GRI.

Ca o ilustrare elocventă a stilului Porumbac, Ştefan vrea profite de această ocazie pentru a-şi lansa şi volumul de proză scurtă „Paharul poetului necunoscut”.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*