Transceatla a castigat prima semifinala Wacken Metal Battle

66 vizualizări

Hard Club – Cluj-Napoca a fost gazda primei semifinale a concursului Wacken Metal Battle România, sâmbătă 23 mai 2015. Au urcat pe scenă, pe rând, Hybrid Symphony (Sighetu Marmaţiei), Paradigm (Târgu Mureş), Scars of a Story (Cluj-Napoca), Transceatla (Timişoara) şi Unknown Scar (Satu Mare).

Juriul, compus din Bela Szemcsuk (Wacken Metal Battle Romania), Liviu Costea (Wacken Metal Battle Romania), Laurenţiu Ştefan (Asociaţia Culturală “Sunetul Muzicii”, GBOB) şi Crişan Bibian (Radio Cluj – emisiunea Supersound) plus publicul, a decis ca trupa timişoreană Transceatla să reprezinte Transilvania în finala naţională de la Sibiu. 

“Semifinala regională Wacken Metal Battle de la Cluj a trecut în cel mai pozitiv fel posibil pentru noi. Surpriza a fost mare să aflăm că, deşi nu ne aflam la noi acasă, în Timişoara, publicul clujean ne-a votat şi a fost alături de noi. Mulţumim Cluj, mulţumim organizatorilor şi juriului pentru votul de încredere şi aşteptăm să ne vedem în finală, pe 25 iunie, în Sibiu” a declarat Edmond Karban, voce/chitară Transceatla.

Următoarele semifinale se vor desfăşura în 5 iunie la Iaşi (Club Underground), respectiv 6 iunie la Bucureşti (Club Fabrica).

Finala internaţională va avea loc în perioada 29-30.07.2015, în cadrul festivalului Wacken Open Air (Germania).

Program concurs (faza naţională):

• Semifinala Moldova: Westfallia, Aamon
 – Iaşi, vineri 5 iunie 2015 – Underground Club
• Semifinala Sud: Dark Fusion, Still Vision, L.O.S.T.
 – Bucuresti, sâmbătă 6 iunie 2015 – Club Fabrica
• Finala naţională
 – Sibiu, 25 iunie – Oldies Pub

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*