Watain – The Wild Hunt

231 vizualizări

„The Wild Hunt”, noul album al formatiei suedeze WATAIN, reprezinta cea mai indrazneata lansare a black-metalistilor.

Fanii puritani ai acestora ar putea fi uimiti de curajul cu care grupul experimenteaza cu diverse sound-uri.

Intalnim pasaje acustice, vocea curata este utilizata mult mai frecvent, tobele iau deseori accente tribale iar tracklistul contine chiar si o balada.

Din punct de vedere al compozitiei, cantecele sunt „narative” si au o curgere mai blanda fata de cele de pe eforturile precedente. In ceea ce priveste orchestratia, putem auzi chiar si un acordeon!

Vocea lui Erik Daniellson pare sa fi devenit si mai brutala pe alocuri, iar chitarele sunt salbatice. Discul nu duce lipsa de blastbeaturi care se aud parca mai des decat inainte.

Primele piese – exceptand intro-ul instrumental „Night Vision”, care reprezinta o introducere epica in disc – si anume „De Profundis”, „Black Flames March” si „All That May Bleed” sunt „rele” in stilul Watain, conjurand feelingul diabolic specific trupei.

Acestea sunt exemple perfecte de black-metal modern, chiar daca sound-wall-ul este mai aerisit decat acela caracteristic genului.

Schimbarile incep sa fie percepute odata cu ascultarea cantecului „The Child Must Die” care contine niste influente vintage din sfera Black Sabbath si Judas Priest. Compozitional, bucata este construita dupa structuri tipice metalului traditional.

Dar adevarata surpriza a discului o constituie balada „They Rode On”. Desi melodia nu este caracteristica formatiei, ea este o capodopera care aminteste de artisti ca regretatul Quorthon de la Bathory. Chitarele acustice si armoniile delicate evoca un cantec de ingropaciune viking, mizand pe sensibilitatea abisala a orchestratiei si a vocii sovaitoare a lui Daniellson.

Restul melodiilor urmeaza o directie destul de clasica Watain, cu exceptia „Outlaw”, care contine niste elemente ritmice voodoo. Nici „Holocaust Dawn” nu se lasa mai prejos, introducand neasteptatul acordeon in ecuatie. Mai mult, daca vreti, puteti dansa niste vals pe acest cantec!

Desi este posibil ca reactiile sa fie impartite cand vine vorba despre „The Wild Hunt”, materialul reprezinta un pas necesar in cariera metalistilor suedezi si dovedeste ca acestia nu sunt pregatiti sa se blazeze. Fiecare formatie ar trebui sa aiba curjaul trupei Watain de a experimenta cu mai multe zone creative, pastrandu-si, insa, elementele caracteristice.

Tracklist:

1. „Night Vision” (instrumental)
2. „De Profundis”
3. „Black Flames March”
4. „All That May Bleed”
5. „The Child Must Die”
6. „They Rode On”
7. „Sleepless Evil”
8. „The Wild Hunt”
9. „Outlaw”
10. „Ignem Veni Mittere” (instrumental)
11. „Holocaust Dawn”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*