Anathema pregateste un nou album

233 vizualizări

Autor: Ioana Piscoi

Membrii formatiei ANATHEMA pregatesc un nou album ce va fi lansat in luna Mai a acestui an, conform informatiilor oferite pe pagina oficiala de Facebook a trupei si in urma interviurilor acordate publicatiilor de specialitate.

La sfaristul turneului mondial din 2013, Vincent Cavanagh a declarat: „Avem o multime de idei noi si trebuie sa alegem pentru inregistrare piesele cele mai potrivite pentru noul album. Suntem in proportie de 60-70% gata! In decembrie vom inregistra timp de trei saptamani, vom continua in Ianuarie 2014 si vom finaliza mixajele in Februarie.  Suntem pregatiti sa facem un pas inainte si daca totul va merge bine, albumul va fi lansat in luna Mai 2014.”

Noul album Anathema va fi realizat impreuna cu producatorul André Cederberg, si din punct de vedere al conceptului si al sunetului, va fi ceva diferit fata de stilul cu care trupa ne-a obisnuit, lucru ce ii face sa fie foarte increzatori si nerabdatori.

Albumul nu are deocamdata un titlu, insa stim ca va contine intre 8 si 10 piese, Danny Cavanagh sustinand faptul ca doua dintre acestea vor avea un touch mai electronic, fapt ce ii provoaca emotii vis-a-vis de potentiala reactie a fanilor. Inspiratia vine admirand curajul compozitorului si vocalului de la Radiohead, Thom Yorke, despre care Danny sustine ca „nu ii pasa ce cred fanii si scrie ce piese doreste fara frica de a fi respins.”

Actul creator al lui Danny a fost de asemenea inspirat si de catre recenta sa participare la concertul „Atoms for Peace” din Londra, unde spune ca a dansat timp de 90 de minute continuu, lucru pe care nu l-a mai facut de ani buni, plecand de la acel concert transformat in cu totul alt muzician decat era, motivat sa creeze ceva cu totul nou si diferit fata de ceea ce intentiona inainte.

Una dintre posibilele piese de pe album va fi o compozitie a capella,  o colaborare intre noii si vechii mebrii Anathema, avandu-i ca invitati si pe Anneke van Giersbergen si Petter Carlsen.

Danny a incheiat prin a recunoaste ca albumele „Weather Systems” si „We’re Here Because We’re Here” au fost fantastice, insa crede ca a jucat prea prudent, aplecandu-se prea mult la dorintele fanilor pentru „mai multa chitara”, sustinand ca pe parcursul viitoarelor trei albume, trupa Anathema se va indeparta treptat de la acest stil.

Le uram mult succes si asteptam cu interes noul album.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*