Antero Lindgren: Un nou rege al rockului acustic finlandez (interviu)

104 vizualizări
Johnny Cash, Neil Young si Cat Stevens sunt, in felul lor intors si melancolic, o Sfanta Treime. Si ca sa nu facem vreo gafa cu iz de blasfemie acum, cand Craciunul este inca proaspat in mintile noastre, vom lamuri ca este vorba despre o ST muzicala, care are ca emblema chitara acustica.
 
Putini muzicieni se pot lauda ca nu au nevoie de mai mult decat de cel mai banal instrument cu corzi si o voce expresiva pentru a realiza adevarate capodopere. Cash, Young si Stevens fac parte din acea categorie exclusivista de artisti care tes vraji componisice doar cu vreo cateva acorduri si cu un glas cald.
 
Intr-o era cand artificiile, abundenta baroca de note sau, dimpotriva, minimalismul electronic fac legea, putini cantareti se mai incumeta sa ia o chitara in mana si sa plece la drum numai cu ea. ANTERO LINDGREN este unul dintre acesti muzicieni.
 
Finlandezul in varsta de 32 de ani se revendica din traditia muzicala a STreimi si abordeaza un gen de acoustic rock sentimental si expresiv, care mizeaza pe virtutiile melancoliei nordice. Albumul de debut al lui Antero Lindgren a aparut in luna septembrie 2012 si se numeste „Mother”.
 
Maximum Rock Magazin a luat legatura cu neobisnuitul artist si a stat de vorba cu el in cadrul unui interviu personal, sincer si revelator.
 
Citeste interviul integral AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*