Avantasia va lansa un nou album în ianuarie, anul viitor

201 vizualizări

După succesul înregistrat cu albumul „Ghostlights”, apărut în 2016, care a primit recenzii pozitive de la critica de specialitate, fiind comparat de Metal Hammer cu primele albume ale proiectului muzical- „The Metal Opera” Part I & II sau chiar cu albumele timpurii semnate Edguy, Tobias Sammet pregătește lansarea unui nou material discografic în luna ianuarie a anului următor.

Pe „Ghostlights”, acesta a colaborat cu artiști precum Jørn Lande (Masterplan), Sharon Den Adel (Within Temptation), Marco Hietala (Nightwish), Dee Snider (Twisted Sister) și Michael Kiske (Helloween). Pentru următorul album, denumit „Moonglow” au fost anunțate deja colaborări cu Eric Martin (Mr. Big), Candice Night (Blackmore’s Night), Mille Petrozza (Kreator), Jørn Lande și Michael Kiske.

Tobias Sammet a creat fenomenul rock Avantasia în 1999 și a înregistrat prima apariție scenică împreună cu acesta în 2008. Cu peste 3,5 milioane de albume vândute, este unul in cei mai de succes muzicieni germani și a lucrat de-a lungul timpului cu Alice Cooper, Klaus Meine și Rudolf Schenker (Scorpions), Bruce Kulick și Eric Singer (Kiss). A fost headliner în cadrul unora din cele mai de seamă festivaluri metal (Sweden Rock Festival, Quebec Music Festival, Barcelona Rock etc.), a fost distins cu discuri de aur și cu apariții în top 10 în cadrul clasamentelor mondiale. Având în vedere toate acestea, noul album, însoțit de un turneu mondial de lansare, nu poate fi catalogat altfel decât ca unul din cele mai importante evenimente rock ale anului care vine.

Tobias Sammet a declarat: „Am încercat să calmez apele în ultimele 18 luni, dar aparent cea mai bună metodă de relaxare pentru mine e creativitatea. De-a lungul acestei faze, mi-au venit în minte nenumărate idei care cereau imperios să fie transpuse în stilul epic Avantasia. Am fost atât de sigur pe toate aceste melodii, încât am trecut la realizarea lor cât de repede am putut: dacă e să existe vreodată un nou capitol în evoluția Avantasia, acesta va începe fără doar și poate cu acest album, care transcede orice trend al industriei muzicale, e caracterizat prin producția hand-made și prin notele foarte personale, combinând capodopere epice de câte 10 minute cu piese rock catchy. Moonglow va fi cel mai luxuriant, mai mare și mai plin de culoare album din cariera mea, cel mai important și mai nerezonabil lux pe care mi l-am permis vreodată. De-abia aștept să lansez albumul în ianuarie, apoi să pornesc în turneul de promovare a acestuia, într-o călătorie în jurul lumii de-a lungul căreia veți asista la cel mai extravagant show Avantasia care a fost vreodată pus în scenă.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*