Bulletproof: „Elementul cheie într-o trupă este înțelegerea între membrii săi”

669 vizualizări
„O doză de thrash nu strică nimănui niciodată”, îmi spunea odată un prieten. Nu am putut să îl contrazic la acel moment pe respectivul, iar vorba aceea continuă să apară în dedesubturile minții mele atunci când simt că am nevoie să mă izolez de grijile cotidiene care mă asaltează puțin câte puțin. Într-un fel, de-a lungul timpului, prin aceasta rețetă am descoperit marile formații, precum Slayer, Sodom, Kreator sau Sepultura. Totuși, și recunosc, nu m-am îndreptat mai deloc spre extremele de jos ale acestui gen muzical și nu am dat atenție formațiilor mici, necunoscute, care se răzbat în tenebrele industriei.

Am descoperit, totuși, o formație tânără, intitulată Bulletproof, alcătuită din patru tineri bucureșteni care visează frumos și cântă furtunos de bine. Formația încă este la început, ea reușind să publice online câteva demo-uri , iar în același timp, are în plan să lanseze și un material de debut. Pentru a afla mai multe detalii despre aspectele acestui proiect, am stat de vorbă cu membrii acestei trupe. Rezultatul interviului poate fi citit mai jos.

Pentru că, din câte știm, sunteți o formație la început, și probabil este și primul vostru interviu pentru o publicație de specialitate, puteți să ne spuneți câteva date biografice despre formația voastră? 
Nicu Bușcă: Într-adevăr, este primul nostru interviu pentru o publicaţie de specialitate. Trupa a fost înființată în iulie 2015, activitatea începând din august, de către Nicu (toboşar) şi Răzvan (chitarist-vocalist). Line-up-ul s-a schimbat de multe de ori de atunci, la început am fost 5 apoi 4 membri. Basistul şi celălalt chitarist s-au schimbat de mai multe ori, line-up-ul actual fiind format din Răzvan (chitarist-vocalist), Nicu (toboşar), Andrew (basist-backing vocals) şi Shary (chitarist). În momentul actual avem 5 concerte la activ, şi vor mai urmă multe altele.

Cum aţi ales numele trupei şi, în special, ce semnifică acesta pentru voi? Există vreo poveste specială în spatele acestei denumiri?
Răzvan Stăncuț (voce): Avem o poveste interesantă despre cum am ajuns noi să ne numim Bulletproof. Eu, de exemplu, voiam că trupa să se numească Bullet Belt. Când am venit cu ideea, ceilalţi membrii au zis că sună urât şi este mult prea generic. Aşa că, unul dintre foştii chitarişti mi-a sugerat să ne numim Bulletproof pentru că numele se potriveşte cu ce cântăm şi dacă nu are cineva o vestă „Antiglonţ”, nu poate rezistă valului nostru de riff-uri deoarece riff-urille noastre sunt că puştile cu foc automat. Rapide! Datorită acestei povești, ne numim Bulletproof! 

Din ce am citit pe Internet, sunteți o formație alcătuită din membri de până în douăzeci de ani, bănuiesc. Așadar, fiind și foarte tineri, care au fost influențele muzicale comune care v-au făcut să începeți aventura cu Bulletproof?
Formația: Da, suntem tineri, avem între 16 şi 20 de ani. În comun avem toţi thrash metal-ul, dar fiecare ascultăm şi alte genuri, care şi-au făcut prezenţa că influenţe în melodiile compuse de noi, cum ar fi: Hardcore, Crossover, Groove şi Death.

Dacă ar fi să vorbim de influențe, cum lucrați la piesele voastre? Cine compune muzica și versurile voastre?
Nicu: Aici e mult mai complicată treaba. Iniţial ne gândim la o tema pentru piesă respectivă, apoi ne gândim cum şi ce vrem să trasmitem. Toţi venim cu ideei, care apoi sunt puse cap la cap, Răzvan compunând riff-urile şi versurile, eu tobele şi ne gândim mereu să aducem ceva nou în fiecare piesă, păstrând vibe-ul Bulletproof.

În piesa „The Killing Time” vorbiți despre „moartea poserilor” sau despre supremația metal-ului, în special a thrash-ului. Credeți că în zilele de astăzi astfel de tematici continuă să exprime realitatea de care ne intersectăm în mod normal? 
Formația: Eu zic că da (din punctul meu de vedere). Adică, noi în această melodie ne exprimăm ura faţă de anumite aspecte cotidiene de pretutindeni, materializându-ne prin riff-uri şi versuri agresive. Nu ne place câteodată să vedem anumite tipologii de oameni care spun că ascultă rock, dar dovedesc la final contrariul, ca să mă exprim mai bine. De aici a pornit ideea piesei, și chiar ne-a plăcut cum a ieșit. 

Aveți în viitor planul de a lansa un material discografic? S-a materializat ceva până acum?
Nicu: Da, avem în plan să ne apucăm peste un an de primul nostru material discografic, un album. Până acum nu s-a materializat nimic, pentru că ducem lipsa de fonduri şi de timp, din cauza liceului, dar încercăm în vara anului viitor să începem înregistrările.

O întrebare puțin mai filosofică, dar de bun-augur: ce considerați că aduceți nou pe scena locală?
Răzvan: În câteva cuvinte, pot spune doar atât: un sound mult mai new-wave, cu mai multe influențe ca de obicei.

Deși nu aveți o largă experiență împreună în underground și totuși orice părere constructivă contează, cum vedeți scena de metal din București? Ce considerați că îi trebuie unei formații pentru a nu renunța la muzică?
Shary Omar (chitară): Din experiența noastră de până acum, am observat că underground-ul românesc este foarte divers în materie de genuri muzicale, de la rock alternativ, la death metal, și găseşti câte ceva pentru orice gust. Sunt foarte multe trupe bune şi dedicate muzicii care ar merita o mult mai bună sponsorizare şi promovare, cu ajutorul căreia ar putea produce materiale din ce în ce mai bune. Deci, scena underground-ului românesc are un potenţial imens, dar care nu este exploatat la maxim. Consider că elementul cheie într-o trupa este înțelegerea între membrii săi. Din moment ce există o sinergie între ei, totul curge de la sine, fără efort. În acest caz, progresul vine automat.

Care este cel mai mare vis al vostru ca formație?
Formația: Evident, că pentru orice altă trupă, cel mai mare vis ar fi să cântăm împreună cu trupele noastre preferate, pe cele mai mari scene, cu o mulţime imensă de fani. Dar şi să ajungem să trăim din ceea ce ne place să facem.

Mulțumim pentru interviu și sper să auzim cât mai multe despre voi în viitor! Ultimele cuvinte vă aparțin…
Formația: Vă mulţumim şi noi pentru interviu! Avem un mesaj pentru ascultătorii de metale: Ascultaţi, cumpăraţi albume, tricouri, susţineţi trupele de underground. Pentru cei care vor să facă muzică, faceţi ce va place fără să va lăsaţi copleşiţi de hateri, de critică, mereu se poate să fi mai bun!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*