Cântăreții rock și hobby-urile lor neobișnuite

4.586 vizualizări

Chiar dacă am crede că muzica le ocupă tot timpul, fiind plecați în turnee zi și noapte, trebuie să ținem cont că, înainte de toate, muzicienii rock sunt și ei „muritori de rând”, la fel ca noi toți. Și ca orice om, fiecare are propriile sale hobby-uri pe care le practică în timpul liber, fie că sunt ele activități normale sau…mai puțin obișnuite. Așa că hai să vedem cu ce își ocupă timpul 6 dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică rock din lume:

Flea (RED HOT CHILI PEPPERS)- pasionat de șah

Se spune că șahul este jucat, în special, de oamenii creativi și inteligenți, iar cum Flea este considerat unul dintre cei mai geniali chitariști din vremurile noastre, nu ne surprinde că una din activitățile lui preferate o reprezintă jocul de șah. Și nu este singurul, căci întreaga trupă Red Hot Chili Peppers are o pasiune pentru acest „sport al minții”. Aflați pentru un concert la festivalul Rock in Rio din 2011, membrii trupei RHCP l-au provocat la o partidă de șah pe Magnus Carlsen, considerat cel mai bun șahist din lume, și deși, bineînțeles, că Magnus a câștigat, Flea a dat dovadă de cea mai mult de creativitate, reușind să reziste în joc mai mult decât ceilalți colegi.

Să nu uităm că și David Bowie era, de asemenea, și el, un mare iubitor de șah.

flea sah

 

Maynard James Keenan (TOOL)- producător de vin

Ne-am fi gândit că Maynard J. Keenan, solistul trupei Tool, ar avea ca hobby scrisul, mai ales că știm că în prezent acesta a scris o nouă carte, „A Perfect Union of Contrary Things”, pe care urmează să o promoveze. Se pare, totuși, că acesta se ocupă și cu producția de vin în timpul său liber. Puteți afla câteva cuvinte în interviul de mai jos:

 

Bruce Dickinson (IRON MAIDEN), pilot de avion

Cine a fost de curând la concertul IRON MAIDEN de la Rock the City 2016, probabil a văzut cât de multă energie poate avea omul acesta. Atât de multă încât, pe lângă cântat, acesta se pricepe la o mulțime de alte lucruri. Pilotajul este, însă, una din marile sale pasiuni. Nu știm încă dacă să încadrăm asta la un hobby, mai ales că Bruce Dickinson (foto) este cunoscut ca pilot, acesta conducând avioane Boeing 757 pentru o companie aeriană din Marea Britanie. Dar chiar și așa, să fi solist într-o trupă legendară și să fi pilotul avionului Ed Force One 747 cu care mergi în turneu mondial (după cum sigur știți, turneul „Book Of Souls”)…ei bine, trebuie să fie foarte tare! Păi cine n-ar vrea, oare, să se plimbe cu Iron Maiden în avion?


Dave Mustaine (MEGADETH)- iubitor de cai, arte marțiale și skydiving

Solistul trupei Megadeth, Dave Mustaine, este cunoscut și pentru pasiunile sale, precum creșterea cailor sau skydiving-ul. Însă artele marțiale se pare că reprezintă hobby-ul său cel mai drag, despre care vorbește mai jos:

 

Lemmy Kilmister (MOTORHEAD), colecționar de obiecte naziste

Pe vremea când încă trăia, regretatul Lemmy Kilmister avea o colecție impresionantă de diferite obiecte din perioada nazistă. Și deși am fi tentați să credem că Lemmy era un susținător al nazismului, nu este chiar așa, acesta având, de fapt, pe perioada vieții sale un interes față de Cel de-al Doilea Război Mondial. Una din piesele sale preferate din colecție o reprezintă o cană din care nazistul conducător Hitler obișnuia să își bea ceaiul de hibiscus și trandafiri.

Lemmy klimster

 

Steve Vai, pasionat de apicultură:

Chitaristul este pasionat de tot ce ține de albine, iar aici puteți afla mai multe despre pasiunea sa:

Ronnie Wood, colecționar de timbre

Nu doar că iubește timbrele, dar se pare că pentru chitaristul rock englez Ronnie Wood acestea sunt mai importante decât proprii lui copii, asta dacă ar fi să ne luăm și după replica sa adresată fostei sale soții în perioada divorțului: „Nu vreau casa, mașinile sau copiii, vreau doar custodia colecției mele rare de timbruri Benjamin Franklin Z Grill”.

 

ronnie-wood

 

Jim Martin (ex FAITH NO MORE), crescător de dovleci

Chitarist sau crescător de dovleci? Și cred că fotografia asta spune totul:

Jim Martin

 

Și alte hobby-uri ale cântăreților….

Brian May (QUEEN)- astrofizica
Alice Cooper (HOLLYWOOD VAMPIRES)- Golf
Matt Bellamy (MUSE)- letterboxing
Freddie Mercury- colecționar de timbre
River Cuomo (THE WEEZER)- croșetatul
Neil Young- trenulețele
Bill Wyman (ROLLING STONES)- detectarea de metale

 

 

 

 

 

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*