Ce se mai aude despre noul album System Of A Down?

599 vizualizări

Sunt ani întregi de când urmărim mai mult sau mai puțin interesați saga trupei System Of A Down, iar după ce Daron și Serj și-au spus amândoi oful în legătură cu paranteza care s-a deschis din 2006, a venit rândul lui Shavo Odadjian, basistul trupei să iasă la rampă și să dea o declarație.

Mult mai împăciuitor decât Serj, care a explicat pe Facebook în cursul lunii iulie a acestui an cum creativitatea lui era inhibată de excesele lui Daron, sau decât Daron, care, într-un interviu pentru Kerrang! a insinuat că nu toți cei din trupă (a se citi Serj…) sunt de acord cu conceptul și viziunea muzicală definitorii pentru trupă, Shavo doar vrea să cânte. Într-un interviu recent pentru KROQ, The Kevin & Bean Show, basistul a declarat că nu a intrat într-o formație ca să înceteze vreodată să facă muzică.

Din punctul lui de vedere, material pentru un nou album există din plin și, dacă ar fi după el, s-ar lansa mâine. Însă disensiunile din trupă nu lasă lucrurile să progreseze, astfel încât viitorul mult așteptatului album este în continuare incert. Toți 3 au spus același lucru: fiecare a lucrat separat la material, dacă ar fi să fie pus cap la cap și dacă ar reuși să se pună de acord în sensul acesta, albumul ar fi gata cât de curând. Însă, din păcate, nu este așa.

Deși fiecare în parte declară că relațiile dintre ei sunt în continuare cordiale, răceala se simte de la o poștă. După ce Daron a spus că Serj nu a agreat niciodată sound-ul mai hard al trupei și că nici măcar nu și-a dorit să înregistreze albumele „Hypnotize” sau „Mesmerize” în 2005… ce ar mai fi de adăugat? Shavo este de părere că întreaga situație a devenit mult mai nevralgică din cauza efectelor nefaste ale social media- „Tot ce ați auzit în decursul ultimilor doi ani este complet adevărat și durează de mai bine de 10 ani. A ieșit la iveală de-abia acum din cauza microbului viralizării.” Mai ales că fanii se gândesc la ce-i mai rău atunci când o trupă nu mai scoate niciun material nou.

Adevărul e că, după show-ul dezastruos de la Rock Am Ring din 2017, nu știm cum să ne simțim în legătură cu toate aceste declarații și cu eventualitatea unui nou album. Chiar dacă Serj punea bine punctul pe „i” când mulțumea minunatei și numeroasei comunități de fani, chimia dintre ei s-a redus drastic și nu-i ajută deloc nici faptul că, între timp, s-au investit în proiecte personale (Scars On Broadway și proiectul solo al lui Serj), chiar dacă acolo au reușit să se apropie mai mult de ceea ce și-ar dori să facă. Cel mai probabil a venit momentul fatidic: trebuie să se hotărască dacă vor merge înainte împreună sau dacă drumurile lor se vor separa definitiv, pentru că actuala stare de fapt nu le face bine nici lor, nici fanilor care încă așteaptă o ultimă zvâcnire a ceea ce a fost odată System Of A Down.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*