Formatii malefice: o lista comprehensiva

827 vizualizări

In celebrul documentar „A Headbanger’s Journey”, Alice Cooper, parintele shock-rock-ului si unul dintre cei mai iscusiti makeup artisti diabolici, spunea asa:

„Fiecare trupa incearca sa fie mai malefica decat cealalta”, rezumand astfel dorinta anumitor grupuri de a-si construi o imagine socanta, prin care sa atraga atentia.

Raul a fost dintotdeauna o tema predilecta a muzicii grele tocmai pentru ca reprezinta un aspect deseori reprimat al existentei umane.

Alegand latura intunecata, aceste formatii actioneaza dintr-un spirit de fronda, mizand pe necesitatea exprimarii acelor sentimente abisale care, trecute sub tacere, pot duce la destramarea fiintei umane.

Fara sa ne avantam in alte discutii, va prezentam cateva dintre cele mai malefice formatii de metal/rock din lume.

Asteptam si sugestiile voastre!

Gorgoroth

Capete de miel trase in teapa, versuri care vorbesc despre disolutia fiintei umane, un show live cu puternice elemente ritualice si voila! avem parte de una dintre cele mai malefice trupe.

Mayhem

Nu se prea poate sa fii mai „rau” decat Mayhem, al carei lider a suferit o soarta teribila. Euronymous a murit ucis de Varg Vikernes, de la Burzum. El a afirmat deseori ca nu crede in individualism, compasiune, pace si fericire. Idolii lui: Pol Pot si Iosif Stalin.

Marduk

In timp ce multe formatii de black-metal s-au dezis de trecutul lor turbulent in care cantau despre invocarea diavolului in paduri, Marduk au ramas fideli „genului”.

Deicide

Membrii trupei nu fac un secret din faptul ca urasc religiile si conceptul de zeitate suprema li se pare absurd. Insusi numele formatiei – „Deicide” – uciderea unui zeu – te duce cu gandul la ceva malefic.

Burzum

Varg Vikernes a ars patru biserici si l-a ucis pe Euronymous (Mayhem), cica in auto-aparare, dupa ce l-a alergat putin. Malefic? Cam da!

Belphegor

Cine spune ca doar nordicii pot sa fie cu adevarat rai? Acesti austrieci intunecati scriu versuri despre perversiuni sexuale, violenta si ritaluri de natura obscura.

Behemoth

Poarta numele unui demon batran iar ultimul lor disc se numeste „The Satanist”. Suficient?

Ghost

Nu prea suna ei foarte diabolic, dar versurile vorbesc deseori despre practici oculte. Membrii trupei poarta mereu un machiaj foarte sinistru iar discursul lor se invarte in jurul cooptarii cat mai multor fani pentru „secta” lor.

Rotting Christ

Sunt greci, sunt rai, sunt anti-religie. Rotting Christ au un nume pe masura dispretului lor pentru tot ceea ce inseamna sistem conventional de credinte.

Watain

Versurile trupei dezbat foarte multe teme intunecate iar atmosfera apasatoare te duce cu gandul la tot felul de lucruri malefice.

Satan

Cu un asemenea nume, chiar nu are rost sa mai spunem ceva. Credem ca este evident, nu? Trupa a fost formata in 1979, dar inca are activitate, desi a facut cateva pauze de-a lungul timpului.

Nunslaughter

Trupa exista din 1987 si are piese care poarta denumiri ce pot fi judecate drept blasfemii:  ‘F*** the God in Heaven,’ ‘Waiting to Kill Christ’ si ‘Impale the Soul of Christ on the Inverted Cross of Death’. Mda…cam rai baietii astia.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*