Coafuri rock care au facut istorie

3.163 vizualizări

Moda face parte din ADN-ul miscarii rock & roll si contribuie la conturarea unei identitati specifice, atat a curentului in sine, cat si a adeptilor sai.

Dar cum „fashion” nu inseamna doar haine, ci si coafura, ar fi interesant sa aruncam o privire la „frezele” memorabile care au facut furori in muzica rock.

Mai jos gasiti o lista cu artisti ale caror coafuri au ramas in amintirea fanilor.

Sa ne spuneti care este favorita voastra!

Elvis Presley

Elvis Presley

Se poate spune ca Elvis a abordat ceea ce se poate numi un pompadour proto-hipsteresc…iar asta ne place la nebunie! Artistul era la fel de cunoscut pentru parul sau bogat si negru, tuns intr-un anumit fel, ca pentru talentul actoricesc sau cel muzical.

Billy Idol

BillyIdolBlondeHairstyle

Din cauza parului blond, coafat in stilul tepi, muzica lui Billy a fost interzisa in America. Pana in ziua de astazi, artistul si-a pastrat stilul.

Joan Jett

Joan Jett

Negru ca pana corbului, cu breton, parul lui Joan Jett a ramas o emblema a rebeliunii feminine in rock.

Patti Smith

tate photo

Stilul usor neglijent al artistei Patti Smith este si acum copiat pe podiumuri deoarece el se confunda cu povestea unui veac in care androginia nu mai era condamnata si devenea ceva iconic.

Annie Lennox

Annie Lennox

Parul rosu ca focul, tuns periuta, a fost ceva total neobisnuit pentru veacul in care Eurythmics activau. Solista Annie Lennox a fost acuzata ca „promoveaza”…lesbienele si ca nu stie sa fie femeie.

Tina Turner

Tina Turner

Cine nu cunoaste parul bogat si blond-spic al exceptionalei Tina? Acesta este la fel de popular ca artista!

Hayley Williams

Hayley Williams

O solista contemporana care s-a remarcat de la inceput prin culorile puternice din par. Roscata de la Paramore este, la randul sau, o emblema fashion actuala.

David Bowie

David Bowie

Ziggy Stadust a dovedit ca si barbatii pot aborda coafuri curajoase fara sa se teama de repercusiuni.

Brian Molko

Brian Molko

Brian de la Placebo a starnit un adevarat cult al parului negru si lins, multi fani copiindu-i stilul si tunsorile punct cu punct.

Jared Leto

Jared Leto Mohawk

Perioada extrema a lui Jared Leto de la 30 STM a fost marcata de aceasta creasta extravaganta pentru care multi hair-stilisti l-au criticat aspru.

Andy Biersack

Andy Biersack

Andy de la Black Veil Brides a dus mai departe tunsorile inspirate din zona punk/emo cu acest stil deloc simplu de obtinut.

The Beatles

The Beatles

O alta serie de tunsori istorice care au ramas in memoria fanilor.

Siouxsie Sioux

Sioux Sioux

Solista trupei Siouxsie and the Banshees este renumita pentru coafura sa Goth.

Rod Stewart

Rod Stewart

Tunsoarea lui Rod Stewart, parul blond si rebel, este trademark-ul artistului care a declarat ca are o grija „religioasa” pentru parul sau.

Debbie Harry

Debbie-Harry12

Blondie nu s-a numit asa degeaba! Debbie Harry, vocalista trupei, cu parul sau blond si tuns bob, a fost principala inspiratie.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*