Danko Jones desfiinteaza show-urile de tipul „American Idol”

315 vizualizări

Rockerul canadian DANKO JONES si-a exprimat parerea cu privire la emisiunile de tipul „American Idol” intr-un articol din celebrul ziar Huffington Post. Potrivit artistului, acestea sunt niste masinarii comerciale care devoreaza fara mila sufletul concurentilor, ucigand orice urma de autenticitate din actul asa-zis artistic.

Danko este de parere ca oamenii sunt atrasi de acest tip de reality show-uri pentru ca ele prezinta o poveste de succes, in care un om obisnuit devine, aproape peste noapte, megastar. Acest scenariu speculeaza dorinta de a fi faimos, nutrita in secret de toata lumea.

Artistul critica lenea din industria muzicala. El considera ca muzicienii din ziua de astazi nu mai sunt dispusi sa inceapa de jos si sa-si construiasca treptat o cariera.

Cand am inceput noi, cantam in cluburi pe bani extrem de putini, doar in speranta ca poate iese ceva din toata povestea. Acum, acest obicei a fost inlocuit de cozi lungi de oameni dispusi sa isi sacrifice demnitatea pentru 30 de secunde de expunere in fata unui juriu„, scrie Danko.

Procesul acesta de creare de staruri pe banda-rulanta duce la aparitia unor pefromeri goli pe dinauntru, maleabili, anxiosi si capabili doar sa imite ce inseamna sa fii un artist adevarat. In afara dorintei de a satisface publicul si juriul, nu ii motiveaza nimic, iar caracterul lor este total neautentic„, continua muzicianul.

In clipa in care ultima persoana platita din studio – asa zis membru al publicului – iese din incinta sediului televiziunii, si proaspat incoronatul print al muzicii se vede singur, isi da seama ca, de fapt, este un produs si ca si-a vandut sufletul industriei” concluzioneaza rockerul.

Tu ce parere ai? Consideri ca emisiunile de acest tip sunt atat de nocive pe cat spune Danko?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*