David Draiman (Disturbed) ia atitudine impotriva porcului antisemit al lui Roger Waters

255 vizualizări

Roger Waters, celebrul muzician din Pink Floyd, a folosit Steaua lui David intr-un mod nepotrivit, cred fanii artistului si cativa muzicieni, intre care si David Draiman de la DISTURBED.

Dupa cum se stie, elaboratul show al lui Waters contine un segment care implica un porc gonflabil care pluteste deasupra publicului, avand simboluri ale opresiunii desenate pe el.

De data aceasta insa intre embleme ale fascismului si ale organizatiilor teroriste s-a strecurat si…steaua lui David, o puternica emblema a iudaismului.

David Draiman este pe jumatate evreu asa ca i-a cerut lui Waters sa emita un comunicat de presa in care isi cere public scuze pentru utilizarea eronata a simbolului.

Pozitia lui Roger Waters, pe care il respect si il admir enorm, in legatura cu situatia tensionata dintre Israel si Palestina este bine-cunoscuta, dar chiar daca nu esti de acord cu politica guvernamentala a Israelului nu poti folosi un simbol reprezentativ pentru intreaga cultura iudaica doar ca emblema a tiraniei si a lacomiei. Acest lucru nu face decat sa dea putere unui stereotip foarte periculos legat de evrei. Felul in care a fost folosita steaua este cu totul nepotrivit si extrem de jignitor„, a scris Draiman.

Daca voia sa isi exprime dezacordul fata de politicile guvernului israelian atunci trebuia sa foloseasca steagul tarii, sau simbolul guvernarii, nicidecum steaua lui David. Insusi Hitler utiliza acest simbol pentru a-i identifica pe evrei si pentru a-i trimite la macel, marcati precum vitele. Le cer tuturor oamenilor responsabili sa ia atitudine pentru ca acest simbol sa fie sters de pe porc„, a continuat artistul.

Pana acum, Roger Waters nu a oferit niciun raspuns. Ne intrebam daca porcul zburator antisemit va ajunge si in Romania in aceasta forma, sau daca pana atunci va fi transformat intr-un porc corect din punct de vedere politic.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*