Dirty Shirt anunta primele date ale turneului din 2015

289 vizualizări

Formatia DIRTY SHIRT nu se dezminte la inceput de an si, dupa ce ne-a oferit vesti importante despre noul album, dezvaluind coperta acestuia, realizata de artistul roman Costin Chioreanu, promite sa viziteze Romania in cadrul unui turneu.

„Dirtylicious”, follow-up-ul lui „Freak Show” va fi lansat in cursul acestui an si reprezinta una dintre cele mai asteptate creatii discografice din zona metal, din 2015.

Formatia a anuntat primele date din turneu, acestea fiind urmatoarele:

8.05.2015 – Club Moskva, Oradea
9.05.2015 – Casa de Cultura Gheorghe Zamfirescu, Satu Mare
14.05.2015 – Club Rockstadt, Brasov
15.05.2015 – Romanian Rock Meeting, alaturi de Blind Guardian si TBA
16.05.2015 – The Shelter Club, Cluj-Napoca
15.08.2015 – Rockstadt Extreme Fest, Rasnov (At The Gates, Enslaved etc)

Mai multe concerte vor fi dezvaluite in curand!

In plina faza de productie audio, albumul “Dirtylicious” promite a fi una din cele mai interesante realizari discografice pe scena metal din Romania si din Europa : pe baza unui schelet muzical groovy-hardcore-indus-metal marca Dirty Shirt, trupa a construit o noua morfologie muzicala, combinand intr-o maniera omogena si unica, soundul greu tipic metalului modern cu elemente de muzica traditional din Europa de Est.

Chiar daca primele experiente de fuziune metal – muzica traditionala ale trupei le regasim pe albumele precedente, cu “hit-uri” precum “Bad Apples”,” Freak Show” sau “Saraca Inima Me”, “Dirtylicious” aduce aceasta simbioza la un alt nivel: albumul este integral influentat sau bazat pe elemente folclorice, iar la inregistrari au participat muzicieni confirmati de instrumente traditionale : viori, clarinet, tambal, acordeon si percutii (sub titulatura Transylvanian Folkcore Orchestra).

Dirty Shirt Dirtylicious

Un preview instrumental demo al albumului este disponibil aici :

Dirty Shirt a fost confirmata pentru editia din 2015 a Rockstadt Extreme Fest. Mai mult, trupa va imparti scena cu gigantii metal de la Blind Guardian pe data de 15 mai 2015, in cadrul evenimentului Romanian Rock Meeting.

Romanian Rock Meeting Cover Facebook

In 2014, Dirty Shirt a castigat locul 2 la Wacken Metal Battle, cel mai mare concurs din lume dedicat formatiilor de gen.


Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*