Epica a fost desemnată cea mai reprezentativă formaţie olandeză

255 vizualizări

Autor: Alin Motogna

Formaţia olandeză de symphonic metal, Epica, a fost răsplătită anul acesta cu premiul pentru „Cea mai de succes trupă de export”, oferit de către asociaţia Buma Cultuur. Această distincţie este oferită anual artiştilor olandezi care îşi reprezintă cel mai bine ţara peste hotare.

Buma Cultuur a fost înfiinţată în anul 1962, sub denumirea de The Conamus Foundation, cu scopul de a promova compozitorii olandezi şi a încuraja, în general, muzicienii din această ţară.

La primirea trofeului, chitaristul Mark Jansen  a declarat: „Suntem mândri că am câştigat acest premiu. Este răsplata unei munci asidue depusă alături de colegii mei. Această distincţie demonstrează faptul că tot ceea ce faci din pasiune va fi la un moment recompensat. Mulţumim fanilor noştri din lumea întreagă!

Formaţia va organiza pe 22 noiembrie, anul acesta, primul său festival, Epic Metal Fest, care va avea loc în oraşul olandez Eindhoven. Alături de Epica vor mai urca pe scena festivalului trupe precum Eluveitie, Fear Factory sau Moonspell.

Referitor la acest subiect, solista Epica, Simone Simons, a afirmat: Organizarea unui astfel de festival reprezintă o mare realizare pentru formaţia noastră. Suntem foarte mândri că  nume mari ale muzicii heavy metal au acceptat să cânte în cadrul acestui eveniment.

Noi îi vom putea vedea pe membri Epica performând în cadrul Maximum Rock Festival, ce avea loc între 15 şi 18 octombrie, la Arenele Romane  şi în Club Colectiv! Abonamentele pentru cele 4 zile de festival pot fi achiziţionate în acest moment la preţul de 89 lei/20 euro, atât prin Paypal, cât şi în format fizic, de la sediul Maximum Rock România şi din reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas, online pe www.eventim.ro).


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*