Fields of the Nephilim/ 22.03.2013, Virgin Oil Co., Helsinki

163 vizualizări

Read the review in English HERE. Citeste recenzia in engleza AICI

Formatia britanica FIELDS OF THE NEPHILIM s-a reunit pentru prima data dupa show-ul sold-out din octombrie 2011 ,de la O2 Academy Brixton, Londra. Mult asteptatul turneu care a inceput anul acesta, se va sfarsi in mod legendar in aceeasi locatie, in decembrie 2013.

Carl McCoy, vocalistul formatiei, a declarat ca acest an va fi unul important in evolutia trupei si ca aceasta asteapta cu nerabdare sa dea startul unui nou capitol.

Acesta nu este un legamant, ci doar o intampinare, in lumina cruda a timpului„, remarca, poetic, McCoy.

Chiar daca turneul contine doar 10 concerte in Europa, in principal in tarile Scandinave, Germania si Anglia, unul dintre redactorii Maximum Rock Magazin Romania a avut ocazia sa-i vada pe „culticii” Fields of the Nephilim live in Helsinki, Finlanda. Show-ul a fost unul dintre cele mai asteptate evenimente ale primaverii lui 2013 in capitala Tarii Celor O Mie de Lacuri.

f2

Formatia a reusit sa creeze un sentiment de anticipare prin faptul ca a fost nevoita sa-si amane concertul cu o luna, din februarie in martie 2013. Ultima data cand trupa a vizitat tara a fost in 2008 la Festivalul Tuska si, inainte de acest eveniment, ei au mai cantat cu HIM la Helldone.

Concertul a avut loc la Virgin Oil Co, o locatie celebra din Helsinki. Vocalistul Carl McCoy a oferit publicului elementele trademark ale trupei, de la look-ul sau inspirat de stilul cowboy, la rockul lent, dur si heavy. Toate acestea au facut ca auditoriul sa o ia razna si sa cante cot la cot cu formatia.

Setlistul a inclus urmatoarele piese: „Shroud (Exordium)”, „Straight to the Light”, „Trees Come Down”, „From the Fire”, „Love Under Will”, „The Watchman”, „Preacher Man”, „Psychonaut”, „Moonchild”, „Zoon pt. 3 (Wake World)”.

La prima melodie, auditoriului nu ii venea sa creada ca Fields of the Nephilim sunt in fata ochilor lor pe scena. Cand formatia a inceput sa cante „Straight to the Light” toata lumea s-a trezit ca dintr-o vraja. „From the Fire” a extaziat oamenii, care au cantat impreuna cu trupa si au aclamat. Pana la bis, publicul a mentinut acelasi ritm alert, facand zgomot cat cuprinde pentru a-si exprima bucuria.

f3

Formatia a oferit si prestatii ale pieselor „Penetration” si „Last Exit for the Lost”. Energia de la concert a fost uluitoare si putea fi simtita curgand libera dinspre scena, spre oameni. Prestatia formatiei nu a fost dintre cele mai animate, dar acest lucru are de-a face cu genul abordat. Aproape toti membrii trupei purtau ochelari de soare si aveau o atitudine gotica, „prafuita” cu foarte mult „cool”.

Carisma lui Carl McCoy a atins pana si cel mai indepartat fan care statea la capatul celalalt al scenei. Artistul era in forma maxima iar distorsiunile sale vocale au fost perfect controlate si ireprosabile.

La ultimul bis, formatia a interpretat „Vet for the Insane„, iar cand trupa s-a oprit din cantat, publicul inca era intr-o stare de reverie. Nimeni nu a parasit imediat locatia, cum se obisnuieste in Finlanda.

Concertul a fost unul dintre cele mai bune la care am asistat pana acum si am sa-i dau nota 10!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*