John Lydon (Sex Pistols) va primi premiul „Icon Award”

84 vizualizări

Acel moment ciudat cand un anti-erou devine eroul premiat! Este vorba despre John Lydon, fosta voce a trupei SEX PISTOLS, actualul frontman al grupului Public Image Ltd.

Lydon va fi premiat de BMI cu trofeul „Icon Award„, in cadrul unei ceremonii simandicoase tinute la Hotelul Dorchester din Londra, pe data de 15 octombrie 2013.

Premiul este acordat compozitorilor care au lasat o mostenire bogata si de nesters din care se pot inspira si alti artisti„, au declarat reprezentantii BMI.

John este o figura iconica, iar influenta sa asupra muzicii, modei si a artei s-a simtit in toata lumea. Suntem fericiti ca putem sa-i recunoastem atat impactul asupra culturii pop cat si contributiile sale muzicale semnificative„, a marturisit Del Bryant, presedintele BMI.

Lydon a compus melodii ca „Anarchy In The UK”, „God Save The Queen” si „Pretty Vacant”, adevarate imnuri ale generatiei punk.

In 2012, Public Image Ltd a lansat primul album dupa 20 de ani de pauza. Formatia a plecat intr-un vast turneu mondial care a inclus China, unde prestatia trupei a fost permisa doar dupa ce autoritatile au citit toate versurile scrise vreodata de PIL.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*