Killswitch Engage – Disarm the Descent

308 vizualizări

Genul de metalcore practicat de KILLSWITCH ENGAGE nu este unul foarte extravagant in ceea ce priveste oportunitatile de a experimenta cu tot felul de sound-uri. Cu toate acestea, formatia reuseste sa aduca ceva pozitiv si autentic cu fiecare lansare.

Noul material al trupei, intitulat „Disarm the Descent” este o dovada de metalcore curat si plin de vana. Albumul a aparut pe data de 2 aprilie 2013, via Roadrunner Records si contine 12 piese. Primul single, „In Due Time”, a fost lansat pe 5 februarie 2013.

Discul marcheaza intoarcerea in formula a vocalistului Jesse Leach, care a parasit trupa in 2002, dupa „Alive or Just Breathing”. Muzicianul a fost inlocuit cu Howard Jones, care a abordat un stil vocal mai teatral decat „precursorul” sau.

Luna ianuarie 2012, insa, aduce anuntul potrivit caruia Jesse s-a alaturat din nou vechilor sai colegi si este gata sa munceasca la un nou album. In mod clar, este greu sa nu te axezi pe glas in clipa in care stii ca ai de-a face cu o schimbare de componenta. Vocea lui Leach da randament maxim pe „Disarm the Descent” si constituie unul din punctele de atractie.

Materialul poate fi considerat unul de „tranzitie” pentru americanii de la KE, deoarece inca se mai simt anumite reminiscente din stilul componistic care il flata pe Howard Jones. Jesse da masura adevaratului sau talent iesind din zona de confort pe care o aborda de regula pe lansarile precedente. El dovedeste ca este un screamer grozav, dar si ca are o melodicitate deosebita in voce, care merge manusa pe tipul de metalcore practicat de formatie.

Productia „Disarm the Descent” este foarte buna. Instrumentele se aud impecabil, iar greutatea peretelui de sunet este de-a dreptul coplesitoare, intr-un mod caracteristic Killswitch Engage. Cei doi chitaristi, Joel Stroetzel si Adam D – acesti „kicsi Isteni” (n.r. din maghiara = mici Isusi) ai distorsiunii epice – ne spulbera urechile cu niste pasaje rapide si complexe, de adevarati virtuozi.

Cat despre compozitii, acestea sunt mai curajoase decat cele practicate de trupa in era Howard Jones. Merita remarcat ca discul incepe cu un blastbeat („The Hell In Me”), un lucru nepracticat de formatie in varianta cu Jones la microfon. Melodiile care ies cel mai mult in evidenta sunt „The Call”, un cantec extrem de dificil din punct de vedere tehnic, realizat cu maiestrie, „The New Awakening”, la fel de rapid si contagios, dar si „You Don’t Bleed For Me”, probabil cea mai „usoara” melodie de pe disc, speciala tocmai pentru ca este atat de „catchy & light”.

Una dupa alta, piesele contureaza, din punct de vedere liric, un peisaj al angoasei „exorcizabile” doar prin furia muzicii. Pasajele melodice se armonizeaza perfect cu cele dure, scotand si mai mult in evidenta natura paradoxala a existentei umane, una din temele principale ale materialului „Disarm the Descent”.

In concluzie, noul disc semnat Killswitch Engage nu aduce foarte mult in plus la stilul deja consacrat al trupei, dar este un material de calitate, cu piese complexe si o productie exceptionala. Asteptam sa ascultam si urmatoarele albume KS ca sa vedem cum se re-adapteaza Jesse Leach la vechea sa trupa.

Tracklisting:

01. The Hell In Me
02. Beyond The Flames
03. New Awakening
04. In Due Time
05. A Tribute To The Fallen
06. The Turning Point
07. All That We Have
08. You Don’t Bleed For Me
09. The Call
10. No End In Sight
11. Always
12. Time Will Not Remain


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*