Lucrurile nevazute de pe copertele albumelor rock si metal

1.636 vizualizări

Formatiile rock si metal sunt binecunoscute pentru transmiterea unor mesaje subliminale prin diferite moduri: muzica, versuri, imbracaminte, comportament, logo-uri si nu in ultimul rand, coperte de album. Facute in mod intentionat sau nu, interesante sau bizare, va prezentam mai jos o lista a catorva albume pe a caror coperta putem descoperi detalii ascunse care va pot amuza, soca sau intriga.

Beastie Boys – Licensed To III


Pe coperta albumului de debut Beastie Boys „Licensed To III” din 1986, daca privim in oglinda, apare scris mesajul „EAT ME” pe aripa din spate a avionului.

Emerson, Lake & Palmer – Brain Salad Surgery


Supergrupul britanic de rock progresiv Emerson, Lake & Palmer l-au desemnat pe faimosul grafician HR Giger sa le conceapa artwork-ul pentru coperta albumului „Brain Salad Surgery”. Desi coperta reprezinta o opera de arta, ea contine un mic detaliu ascuns: la baza cercului, mascat de niste raze de lumina difuze, sta la loc de cinste…un penis.

Metallica – Kill’em All

Chiar si pe primul album Metallica gasim o imagine subliminala. Desi pata de sange pare sa aiba o forma abstracta, la o privire mai atenta, putem distinge silueta unui bebelus care-si tine degetul mare in gura. Hmm…dubioasa legatura.

Harry Nilsson si John Lennon – Pussy Cats

Pussy Cats

Albumul cantaretului Harry Nilsson in colaborare cu John Lennon nu are nimic controversat la prima vedere. Din contra, culorile calde, catelusul pufos, rochia lui John Lennon inspira inocenta si puritate. Elementul secret? Uitati-va putin pe jos: avem un D, avem un covoras, adica un „RUG” in engleza, si un S. D…RUG…S. DRUGS?! Nu, nu se poate.

Blue Oyster Cult – Mirrors

Americanii de la Blue Oyster Cult au introdus si ei un element interesant pe albumul „Mirrors” din 1979. In josul norisorilui din dreapta oglinzii putem identifica forma unui spermatozoid.

Uriah Heep – Demons and Wizards

Demons And Wizards

Pe coperta albumului „Demons and Wizards” a celor de la Uriah Heep apar cateva detalii obraznice. Uitati-va atent la pestera de unde izvoraste apa. Seamana cu ceva? Ce spuneti de prima stanca care sta exact dedesubtul pesterii? Ea cu ce seamana?

The Who – Who’s Next

Who's Next

V-ati gandit vreodata ce sunt cu urmele de pe monolit-ul de pe coperta albumului „Who’s Next” a britanicilor de la The Who? Judecand dupa postura baietilor nu ne putem gandi decat ca s-au racorit putin inainte de sedinta foto.

Black Sabbath – Mob Rules

Doua elemente ascunse se pot depista pe celebrul album „Mob Rules” a celor de la Black Sabbath. Primul si cel mai evident il reprezinta fata diavolului care apare pe Giulgiul lui Turin din centrul imaginii. Al doilea element, nerecunoscut de trupa insa, il reprezinta mesajul „Kill Ozzy” situat imediat sub semnatura lui Greg Hildebrand din josul imaginii.

Whitesnake – Come An’ Get It


Recunoscuti pentru melodiile cu tenta sexuala si pentru sex appeal-ul afisat pe scena, trupa Whitesnake nu s-a dat in laturi de la promovarea acestei atitudini nici pe coperta materialului lor din 1981 „Come An’ Get It”. Nu vi se pare ca limba sarpelui are o gaura cel putin stranie?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*