Mastodon si Lamb of God controversate de Ziua Recunostintei

325 vizualizări

Satui de societatea mecanizata si extrem de incantata cand vine vorba despre sarbatori, solistul LAMB OF GOD, Randy Blythe, a luat atitudine.

Pe pagina sa de Instagram, acesta a declarat ca este intrigat ca americanii au parte de o sarbatoare ce-si are temelia pe un genocid national, mai exact pe faptul ca triburile bastinase au fost lichidate de colonistii veniti pe noul continent.

Chiar si asa, artistul a spus ca a petrecut in mod placut timpul cu familia in ziua respectiva si ca in esenta lumea trebuie sa aibe o stare de bine in fiecare zi, nu numai de sarbatori.

MASTODON a lansat un tricou cu aceasta ocazie, pe baza caruia s-a iscat un intreg scandal. Acesta prezinta un colonist ce tine o arma indreptata spre o femeie ce apartine triburilor native, stand in genunchi, cu o tava de mancare intinsa spre cel care o ameninta.

In mod ironic, deasupra scrie „Happy Thanksgiving”. Formatia protesteaza pe aceasta cale intr-un mod destul de agresiv impotriva minciunii nationale, cum ca indienii ar fi petrecut un picnic alaturi de colonisti si totul ar fi fost roz intre ei.

Metal Injection a strans informatii relevante despre aceasta situatie. Redactorii au publicat o scrisoare deschisa redactata de o fana de origine nativ-americana, prin care ii critica pe acestia, spunand ca ar fi putut sa afiseze adevarul intr-o maniera mult mai putin ostila.

Tot ea sustine ca tricoul aduce o insulta triburilor indiene, nu ca ar surpinde genocidul la care ar fi fost supuse. Dupa spusele acesteia, femeile triburilor de odinioara nu ar fi fost niciodata „supuse” sau „usor de intimidat”. Ele au avut demnitate si personalitate, iar acest demers al formatiei le pune intr-o ipostaza proasta, necorespunzatoare cu realitatea.

Mai mult decat atat, surprinde faptul ca figura de pe tricou prezinta si un aspect provcator si ca femeile din acea perioada nu purtau stramosii a ceea ce numim acum bikini si, astfel, piesa vestimentara nu inseamna nimic, este doar o metoda de marketing, fara a avea vreo legatura cu activitatea muzicala a artistilor.

Ca raspuns, formatia a postat pe pagina oficiala ca ei nu sunt rasisti si ca au un mod mai „bolnav” de a scoate la iveala adevarul istoric.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*