Maximum Rock sprijina scena rock tanara din Romania: Calea Victoriei

CALEA VICTORIEI este o trupa bucuresteana creata chiar in 2013. Formatia si-a intemeiat ideologia pe pietrele de temelie ale orasului Bucuresti, cu farmecul sau piezis si transgresiv.

Primul disc al grupului, „Bucuresti”, este deja finalizat si va fi lansat in primavara lui 2014. Acesta reprezinta un album-concept care, asemenea unei povestiri sonice in rama, va vorbi despre destinele mai multor personaje care locuiesc in capitala Romaniei.

Trupa Calea Victoriei este formata din Ioana la voce si clape, Dephyth la chitara si backing vocals si Andrei la bas. Ca influente, formatia citeaza nume precum Pink Floyd, Radiohead, Arctic Monkeys, Led Zeppelin si multe alte „entitati”, care dau nastere unui melanj eclectic.

Pana acum, CV a lansat un single cu videoclip, „Nu mai conteaza”, si pregateste si alte piese pentru spatiul virtual.

Am stat de vorba cu Ioana, solista grupului, si am intervievat-o cu privire la Calea Victoriei, scopul si motivatia grupului, formatii preferate si multe altele. Cititi rezultatul mai jos.

Ce reprezinta formatia „Calea Victoriei” si care este agenda voastra muzicala?
Intr-o Romanie in care muzica s-a transformat din arta in industrie, iar compozitorii din creatori in producatori, formatia noastra se propune ca o alternativa pentru cei ale caror preferinte muzicale  nu se confunda cu „mainstreamul” . Primul album Calea Victoriei, intitulat „Bucuresti”, isi propune sa realizeze o radiografie a acestei rascruci de drumuri care este, de fapt, Bucurestiul , un mare oras de tranzit la portile Orientului, in care totul este posibil si nimic nu e sigur.

De unde numele „Calea Victoriei”?
In primul rand, ne leaga multe amintiri  de acest drum care strabate centrul Bucurestiului. Aproape de Calea Victoriei, la Liceul George Enescu, Ioana a petrecut doisprezece ani studiind pianul, apoi s-a angajat chiar pe Calea Victoriei; se poate spune ca am copilarit si ne-am maturizat acolo. Suntem fascinati de dualitatea acestei portiuni de istorie care pastreaza imperfect imaginea Bucurestiului interbelic, profund alterata de  urmele comunismului. Calea Victoriei este bulevardul contrastelor, intr-un oras al contrastelor si al opuselor care se resping, sfidand legile fizicii, iar acest concept ilustreaza fidel stilul nostru muzical.

Cum v-ati defini stilul si ce formatii va inspira?
Istoria muzicii romanesti consemneaza poate doar o singura formatie cu adevarat „legendara” – „Phoenix” -, asadar influentele stilistice provin cel mai frecvent din Occident si se asimileaza cu elemente de „(sub)cultura urbana”, atat de bine surprinse de formatii precum „Timpuri Noi” sau „Firma”, daca ar fi sa ne raportam la muzica romaneasca. Avand ca premisa muzica britanica a marilor formatii din anii ’60 ( Pink Floyd, Beatles) sau ’70 (Led Zeppelin), precum si a celor moderne ( Radiohead, Verve, Arctic Monkeys, Kasabian s.a.), curentul grunge, post-punk sau chiar funk (RHCP), incercam prin fiecare piesa sa  rezonam cu aspiratiile celor care aleg sa ne asculte si sa le recream experienta calatoriei („trip” pentru unii) prin marele oras cenusiu.

Vorbiti-ne despre noul single „Nu mai conteaza” si despre videoclipul sau. Care este conceptul din spatele mastilor?
„Nu mai conteaza” este o piesa deschisa multor interpretari, totul rezumandu-se la experienta personala, subiectiva a celui care o asculta. Ar putea fi, pe de-o parte, varianta unui dialog imaginar intre doi indragostiti sau poate interpretarea alternativa abordata in videoclip, relatia individului cu societatea si reactia de revolta impotriva valorilor promovate azi. Mastile din videoclip ar putea fi  natura duala a omului contemporan, cel care stie (si in cazuri mai grave, simte) ca trebuie sa se prefaca, sa se schimbe, pentru a corespunde normelor societatii.

Aveti deja material pentru un album intreg. Ce planuri aveti pentru acest disc?
Ne dorim sa atragem cat mai multi oameni spre acest gen de muzica – un plan paralel cu „oferta muzicala” actuala . Vom oferi publicului cate o piesa in fiecare saptamana, pana la lansarea albumului ce va avea loc in primavara anului 2014.

Sunteti una dintre putinele formatii romanesti cu fete la voce. Ioana, te simti pregatita sa intri in pielea unei soliste rock? Ce artiste te inspira?
Cu un prim album finalizat, unii m-ar putea considera deja o solista , desi pregatirea mea o reprezinta compozitia si pianul, insa consider ca aceasta afirmatie suna prea generic si inexact pentru a-mi descrie contributia la muzica formatiei „Calea Victoriei”. Totusi, la nivelul interpretarii, incerc sa imi creez propriul stil de a canta, fara a ma raporta la un tipar anume, poate si din dorinta de a interpreta intr-un mod personal si autentic mesajul textelor noastre.

Unde va putem vedea live?
Anul acesta ne-am concentrat mai mult pe munca de studio, din 2014 ne veti putea vedea prin cluburile bucurestene, precum si intr-o serie de evenimente-surpriza, desfasurate in aer liber, cat mai aproape de inima orasului .

Un mesaj pentru cititori.
Celor care asculta, aud si speram sa simta mesajul nostru le dorim sa se bucure de muzica unei experiente noi si sa ne insoteasca intr-o calatorie a carei destinatie se va dezvalui treptat, piesa dupa piesa.

Calea Victoriei pe Facebook

Stii o trupa care merita promovata? Ai la randul tau o formatie fresh care are nevoie de expunere? Afla mai multe despre initiativa Maximum Rock AICI


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*