Maximum Rock sprijina scena rock tanara: Times of Need

279 vizualizări

Formatia clujeana Times of Need este singura trupa de Southern Metal din Romania, fiind adepta sonoritatilor de tipul Pantera, Black Label Society, Down sau Velvet Revolver.

Cu o lista cu nume atat de prestigioase citate drept influenta, era clar ca grupul din Ardeal va fi unul de pomina. Proclamand, printre altele, drept izvor de atitudine si Jack Daniels-ul, formatia dovedeste ca are si acea doza necesara de umor care face rockul mai salbatic si mai sugubat.

Pana acum, formatia a lansat un prim single, “Backbone”, care, dupa spusele membrilor “scoate in evidenta partea neconstructiva a concurentei dintre trupele romanesti”. Pe langa acest material, Times of Need pregateste un album in toata regula care va fi lansat in cursul lui 2014.

Anul trecut in octombrie, formatia a scos si un videoclip de studio pentru melodia “Liar”, iar in viitorul apropiat, Times of Need pregateste cantari prin tara.

Le-am luat un interviu baietilor si va invitam sa-l cititi mai jos.

Spuneti-ne, pe scurt, povestea Times of Need
Trupa Times of Need este singura trupa de Southern Rock/Metal din Romania si a fost infiintata la mijlocul anului 2013 de catre Feri Kilin – chitara, zis si Mrr Proper (ex – Delyr si Truda), împreuna cu Adrian Turcu bass (ex -EyeSeeRed, Betrayer) . Line-up-ului i s-a alaturat Razvan Usineviciu, vocal (Remakers) si Alin Baietan(ex-Pillfed) la tobe iar dupa doar cateva repetitii era evident ca exista „chimie” între cei patru membri, care au gusturi muzicale asemanatoare. Muzica este extrem de energica si „in your face”, dar în acelasi timp matura, mentinand un „vibe” pozitiv, influentele fiind în mare parte de peste ocean.

De ce acest nume si ce inseamna el?
Din pacate cu totii stim ca lumea nu mai asculta rock/metal la fel ca inainte si pentru ca, poate, acum e timpul pentru ceva nou pe scena muzicala romaneasca, aici intervine Times of Need in momentele grele ale acestei miscari pe care o iubim.

Care este „agenda” voastra muzicala?
In prezent avem imprimate doua piese single si anume ”Backbone” si ”Liar”, cea din urma beneficiind si de un clip, care contine filmari din studio. Momentan avem un playlist care contine opt piese plus doua cover-uri, ale unor trupe care ne caracterizeaza. Actualmente lucram la idei si compozitii noi, pe care le vom include in scurt timp in playlist.

Ce considerati ca aduceti nou pe scena locala?
In primul rand genul abordat de noi, si anume Southern Rock/Metal, gen muzical peste care in Romania s-a trecut cu vederea din pacate. Genul Southern este practicat in special in USA si beneficiaza de o mare popularitate acolo. Simteam nevoia sa facem o muzica, care sa iti transmita energie, sa te faca sa calci pedala de acceleratie la maxim in timp ce o asculti la volan, intr-un cuvant sa te bucuri de viata 🙂

Ce formatii romanesti, dar si straine, va inspira?
Nu prea avem influente autohtone. Trupele care ne influenteaza provin de peste ocean, trupe gen, Godsmack, Alter Bridge, Black Label Society sau Pantera.

Unde va putem vedea live?
Pe data de 12 Martie, vom sustine un concert in Jaxx – Garajul Rock din Cluj-Napoca, concert unplugged. Bineinteles, avem speranta ca ne vom putea regasi pe data de 16 Mai la Bucuresti, in cadrul ”Maximum Rock suport pentru Underground 2014”, ne dorim tare mult sa ne intalnim cu publicul din Bucuresti si sa legam noi prietenii.

Highlight-urile carierei, pana acum.
Aici am putea pune cele doua piese single ”Backbone” si ”Liar”, plus concertele sustinute de noi, cu Altar in Noiembrie 2013, concertul din cadrul ”Eurock Christmas 2013” din Tg. Mures organizat de Oli Management si recentul concert cu cei de la Trooper din Irish & Music Pub Cluj-Napoca.

Care sunt planurile de viitor.
In foarte scurt timp ne-am propus sa intram in studio pentru a inregistra o noua piesa, care o sa beneficieze si de clip, plus, se lucreaza intens la noile compozitii care vor rezulta primul material full length semnat Times of Need. Bineinteles, una din prioritati  este si aceea de a gasi un manager dispus la o colaborare cu noi.

Ce gen de muzica nu ati incorpora niciodata in arta voastra?
Nu ne-am gandit sa incorporam altceva in muzica noastra, decat ceea ce ce simtim si ne face placere sa cantam. Exista un anumit ”filtru” prin care trece doar ceea ce trebuie

Daca ar fi sa salvati 3 trupe dintr-un razboi nuclear nimicitor, care ar fi acelea?
Hahaha tare asta ! Pai…. sa fie asa Alter Bridge, Black Label Society (desi Zakk Wylde se poate salva si singur ) si Godsmack

Daca ar fi sa ascultati non-stop o piesa, care ar fi?
„Backbone” (Times of Need)!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*